Duruș: „Lupta împotriva pensiilor speciale rămâne un obectiv pentru USR și în 2020”

Duruș: „Lupta împotriva pensiilor speciale rămâne un obectiv pentru USR și în 2020”

Lupta împotriva pensiilor speciale rămâne un obectiv pentru USR și în 2020, deși s-a vrut tranșarea ei în 2019. Majoritatea parlamentara a blocat la finalul anului trecut discutarea proiectului în plen, ceea ce a făcut ca problema pensiilor speciale pentru parlamentari și alte categorii să se perpetueze. De la 1 ianuarie a apărut o nouă categorie de „speciali” –  primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene. Drepturile acestora la o pensie specială sunt reglementate prin OUG 114, intrată în vigoare din prima zi a acestui an.

USR a cerut abrogarea unor prevederi din această ordonanță, printre care cele legate de noile categorii de pensionari speciali. Guvernul si-a asumat răspunderea pe modificările cerute de USR, dar PSD a atacat la Curtea Constituțională demersul, ceea ce i-a pus pe aleșii locali în dreptul de a încasa pensie specială de la 1 ianuarie.

„ Este nevoie de alegeri anticipante, pentru coerență și stabilitate în actul de guvernare”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, explicând unul din obiectivele partidului din acest început de an.

Alte obiective urgente ale USR sunt: cuprinderea în Constituție a inițiativei „fără penali în funcții publice”, demers blocat de PSD de 9 luni; alegerea primarilor în două tururi; corecta reprezentare a Diasporei în Parlamentul României; eliminarea programului PNDL; desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.