E JALE! ANAF amenință proprietarii de apartamente cu verificări și sancțiuni dure

anafE JALE! ANAF amenință proprietarii de apartamente cu verificări și sancțiuni dure

ANAF dorește să reducă evaziunea fiscală din chirii și amenință cu măsuri dure împotriva proprietarilor de apartamente care închiriază imobilul și nu declară veniturile. Pe fondul faptului că proprietarii întocmesc un contract standard cu chiriașul care rămâne neînregistrat la Fisc, ANAF anunță că va face controale pentru a depista persoanele care fentează legea și nu își declară venitul suplimentar.

”Vrem să pornim să discutăm cu administratorii de bloc în blocurile mai mari, unde știm că există zone sensibile. Primul pas este să informăm și să știe la ce să se aștepte. Pasul doi e să mergem în control și să sancționăm”, a declarat președintele ANAF, Dragoș Doroș, în cadrul unei emisiuni tv. Pe de altă parte, preşedinţii de asociaţii de locatari, dar şi administratorii de bloc se arată neîncrezători privind metodele prin care proprietarii ar putea fi depistați.

”A dovedi că cineva este chiriaş într-un apartament presupune mai multe vizite ale organelor de poliţie pentru dovedirea că aceştia locuiesc mai mult de 15 zile în apartament. Depinde dacă proprietarul este doritor să plătească impozitul… oricum, ori chiriaşul, ori proprietarul trebuie să plătească această sumă”, a explicat Eugen Berceanu, un președinte de asociație, la Realitatea TV.

sursa:cyd.ro

9 COMENTARII

 1. De cand si pana cand are dreptul ANAF-ul sa intre in casa ta fara acordul tau. Ei au auzit de violare de domiciliu? Dar la cat de prosti si spagari sunt asta nu-i intereseaza. Nu mai sunt bani la buget? Duceti-va la sefii vostri care au luat spagi ani de zile si au acoperit magariile care s-au facut cand s-a vandut toata indistria romaneasca.

 2. Am si eu un nenorocit de proprietar care a inchiriat de 20 de ani sau mai mult apartamentul cu doua camere si nu a platit un ban impozit. Acum in apartament sta o nepoata a lui nu sunt sigur daca este nepoata dar mai stau inca cateva persoane. Aceea nepoata spune ca plateste impozit pe chirie. Eu nu cred asta si as vrea sa stiu daca pot fi pedepsiti din urma sau in prezent cu amenzi si recuperarea impozitului din inchirierea apartamentului pe care nu l-au declarat niciodata nu au facut nici un act.

 3. Am si eu un nenorocit de proprietar care a inchiriat de 20 de ani sau mai mult apartamentul cu doua camere si nu a platit un ban impozit. Acum in apartament sta o nepoata a lui nu sunt sigur daca este nepoata dar mai stau inca cateva persoane. Aceea nepoata spune ca plateste impozit pe chirie. Eu nu cred asta si as vrea sa stiu daca pot fi pedepsiti din urma sau in prezent cu amenzi si recuperarea impozitului din inchirierea apartamentului pe care nu l-au declarat niciodata nu au facut nici un act.

 4. De ce s-au dat credite prima CASA ca sa se dea in chirii apartamente????? Ca si in cazul ANL-urilor toate sunt date la produs bani!!! Sunt bani negri neimpozabili!!! Adica parintii au inca 3-5 apartamente date in chirie si copiii mai iau cate un apartament cu bani garantati de stat!!!

  Ce faceti acum e o nebunie. Dati o lege tot ce este al doilea apartament platesti impozit echivalent impozitului cazului ca este in chirie. Ce sa ne amagim 99% produc bani neimpozitati sunt BANI NEGRI de ani de zile!!!!

  Cei mai multi romani au luat credite pt a da in chirie ca nu se plateste impozit si iti vin bani care acopera rata!!!!!!!!!!!!!!!

 5. si cum anaf nu e capabil sa-i buzunareasca pe imbuibatii nesimtiti ticalosi de politicieni , afaceristi , etc , pt ca au salarii traznet de mari si angajati multi , draga bobor , pleava , talpa tarii saupulimea romana , obisnuiti-va cu ideea ca anaful va fi cel ce ne va teroriza mult timp deacu incolo ,pe noi, pulimea , si nici decum grangurii,

 6. Luati la verificat tot ce este garsoniera!!! 100% sunt date la chirii sunt persoane si cu 10 garsoniere date la chirii!! Apoi treceti la 2 camere!

  E foarte simplu toti care au si alta locatie cumparata decat ceai in care este pe buletin rezulta ca a doua este data la chirie!!!!!

  Ii iei ca din oala. O sa vedeti ca romanii nu o sa mai cumpere apartamente pt chirii pt chirie la straini!!! Sumele sunt imense iar banii pot merge la educatie si sanatate. Doar daca in un oras se face curatenie la acest fenomen sumele vor fi imense.

 7. Astia nu stiu pe unde sa scoata camasa sa-si justifice lefurile!
  Miliardele de euro cu care s-au capusat firmele statului, s-au spalat bani care s-au intors in vile sau blocuri in taa sau strainatate, iahturi, samd nu pot fi recuperate de la imbuibati, da’ vor sa ia 50 lei impozit/luna de la un amarat care are si el o garsoniera inchiriata!
  Pe-astia de la ANAF nu-i scutura nimeni ca nu sunt in stare sa recupereze de la Voiculescu, de la cei din dosarul transferurilor, de la Tender, etc, etc…. Sau poate sunt si astia mana in mana cu imbuibatii….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.