E obligatoriu pentru toți șoferii! Se dau amenzi usturătoare. E interzis în România

Șoferii sunt obligați să își echipeze mașinile corespunzător pentru condițiile de drum, mai ales în sezonul rece. Astfel, cei care nu au efectuat montarea cauciucurilor de iarnă riscă amenzi usturătoare, conform legii.

Anvelopele de iarnă sunt fabricate special pentru a evita deraparea autovehiculelor sau a vehiculelor de transport atunci când temperaturile coboară sub 7 grade Celsius.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Trebuie să fim foarte atenți, deoarece riscul de producere a accidentelor rutiere crește în sezonul rece, ca urmare a faptului că distanța de frânare se mărește considerabil iar aderența scade.

Astfel, este interzisă circulația autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă, conform OG 5 2011.

Șoferii care nu respectă legea riscă amenzi usturătoare

Contravenția este încadrată în clasa a IV-a și astfel, dacă această regulă nu este respectată, șoferul riscă să primească între 9 și 20 de puncte amendă, respectiv între 1.305 lei și 2.900 de lei.

De asemenea, Poliția Rutieră poate reține și certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia. Amintim că prețurile seturilor de anvelope de iarnă variază în funcție de dimensiuni și marcă.

Codul Rutier 2022 ar putea fi schimbat dacă proiectul de lege adoptat recent de Senat va fi aprobat de Camera Deputaţilor, promulgat de preşedinte şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

Zilele trecute, Senatul a adoptat proiectul legislativ respectiv fără să fie discutat în plen sau supus votului.

Proiectul legislativ care poate modifica Codul Rutier 2022 prevede ca drumurile publice din țara noastră să fie monitorizate video de Poliţia Română, astfel încât contravenţiile şoferilor să fie constatate automat pentru a se putea aplica rapid sancțiunile pentru nerespectarea regulilor din trafic.

„Dispozitivele de detecţie se amplasează cu prioritate pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezenţei dispozitivului de detecţie se instalează înaintea locului dispunerii dispozitivului de detecţie, la o distanţă de maximum 50 m în localităţi, între 100 m şi 250 m în afara localităţilor, respectiv între 500 m şi 1.000 m pe autostrăzi şi drumuri expres.

Când condiţiile din teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator se instalează un panou adiţional «Distanţa între indicator si locul dispunerii dispozitivului de detecţie»”, scrie în proiectul de lege adoptat de Senat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.