E OFICIAL!!! ”Concursurile pentru DIRECTORII de școli vor avea loc în octombrie!”

directoriLiviu Marian Pop: ”Concursurile pentru directorii de școli vor avea loc în octombrie!”

 Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop a venit cu o veste nu tocmai plăcută pentru directorii de școli, care sperau să își asigure o stabilitate în urma concursurilor care ar trebui să se organizeze pentru cei ce doresc să ocupe această funcție. Astfel, atât directorii în funcție, cât și profesorii care s-au gândit că ar avea o șansă să se înscrie la concurs, mai au de așteptat până în luna octombrie a anului în curs.

VEZI:Ultima oră: Senatorul Liviu Marian Pop se întoarce la catedră! VIDEO

Dacă nu se schimbă legislația în următoarele luni, actualii directori ar putea avea cel mai lung mandat, fără a mai trece prin supliciul concursului de dosare, depus la Inspectoratul Școlar Județean, în fiecare lună august. În acest fel, numirea directorilor nu va mai depinde de ISJ, ci de concursul pentru ocuparea postului, care ar trebui să fie, conform informațiilor existente în acest moment, în luna octombrie.

Motivul este simplu: nu se finalizează, până atunci, concursurile pentru inspectori școlari generali, inspectori școlari generali adjuncți și inspectori școlari, fiind încă multe județe unde nici măcar primele poziții nu sunt clare. La fel este și în Maramureș, aici unde cei doi inspectori școlari generali adjuncți, Delia Ardelean și Vasile Ban s-au retras din concurs, după primele informații primite de la Ministerul Educației.

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.