E oficial. Cresc TOATE SALARIILE! VEZI diferenţa de salarii stat-privat

E oficial. Cresc TOATE SALARIILE! VEZI diferenţa de salarii stat-privat

România va avea angajaţi bugetari din ce în ce mai mulţi şi mai bine plătiţi, potrivit ultimelor estimări ale Comisiei Naţionale de Prognoză. Diferenţa de salarii stat-privat va continua să se adâncească.
Bugetari

Salariile de la stat vor creşte mai accentuat decât cele din mediul privat, în următorii trei ani, relevă ultima prognoză a Comisiei Naţionale de Prgnoză (CNP), organism aflat în subordinea Guvernului. Iar asta în condiţiile în care salariile la stat sunt, în medie, deja mult mai mari decât în mediul privat.

Potrivit CNP, salariul mediu brut din sectorul bugetar a fost, în 2016, de 3.186 de lei, după o creştere de 13,9% anul trecut, în timp ce, în mediul concurenţial, salariul mediu brut era de 2.731 de lei, după o creştere de doar 9,3%.

În sectorul bugetar, salariul brut va creşte, potrivit estimărilor oficiale, cu 16,9% în 2017, cu 10,3% în 2018, şi cu 11,5% în 2019. Aşadar, în 2019, salariul mediu brut al angajaţilor de la stat va fi de 4.580 de lei, în creştere cu 43% faţă de valoarea din 2016.

În mediul privat, creşterea salariilor va fi substanţial mai mică, de doar o cifră pe an. Potrivit CNP, salariul mediu brut din sectorul concurenţial va creşte cu 9,9% în 2017, 8,9% în 2018 şi 7,6% în 2019. Deci, atunci salariul mediu brut al angajaţilor din mediul privat va ajunge la 3.521 de lei, în creştere cu doar 28% faţă de valoarea din 2016. Deci diferenţa de salarizare stat/privat se va tot adânci.

Numărul de angajaţi la stat va tot continua să crească. În 2016, sectorul bugetar număra 891.000 de angajaţi, cu 0,9% mai mulţi decât anul precedent. Iar angajările la stat vor continua: numărul de angajaţi va creşte cu 0,8% în acest an, 1% anul viitor, 1,6% în 2019 şi chiar 1,9% în 2020. În acel an, la stat vor lucra cu 47.000 de mai mulţi oameni. Cifra este aproximativ egală cu numărul de salariaţi pe care îi au acum toţi cei mai mari trei angajatori privaţi din România la un loc: Kaufland, OMV Petrom şi Dacia.

sursa:economica.net

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. e normal sa aibe salarii mari,dar ce ne facem cu nepotismul,pregatirea slaba,nesimtirea de care dau dovada ,lipsa unor indicatori de performanta si cum efectiv scapam de angajati la stat platiti regeste sa nu faca nimic
    efectiv nu gasesc solutii,isi bat joc de noi ,daca nu faci parte din gasca esti dat la o parte ,doar ei trebuie sa traiasca,sint un fel de dumnezei cu pareri dincolo de Curtea Constitutionala,intr-un cuvint nu merge treaba la stat decat doar din inertie,servicii proaste pe bani multi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.