E OFICIAL! Începe ”execuția” prefecților și subprefecților. Primul lot de prefecți eliberați din funcție. Vezi lista de pe masa premierului Ludovic Orban

E OFICIAL! Începe ”execuția” prefecților și subprefecților. Primul lot de prefecți eliberați din funcție. Vezi lista de pe masa premierului Ludovic Orban

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi, la începtul ședinței de Guvern că va propune eliberarea din funcție a unor prefecți și subprefecți.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Potrivit ministrului ar fi vorba despre prefecții din județele Alba, Arad, Harghita, Sălaj și Suceava, precum și încetarea mandatului de subprefect al județului Arad.

Anunțul a fost făcut în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat înaintea alegerilor prezidențiale că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în timpul guvernării PSD vor fi schimbaţi din funcție după alegerile prezidențiale.

Potrivit legislației în vigoare, în cazul prefecților și al subprefecților care au statutul de înalți funcționari publici, aceștia vor fi schimbați prin intermediul aplicării mobilității în funcție iar în cazul reprezentanților Guvernului în teritoru care au ocupat funcția de prefect sau de subprefect prin delegare își vor relua funcția anterioară.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

 1. … intreg aparatul Institutiei Prefectului este nu numai supradimensionat dar, mai ales, INUTIL! Competentele prefectului sunt o gluma proasta!
  Proasta caci, costa enorm funciarmente vorbind, iar juridic fara nici un efect !
  Prefectul judetului nu are competenta sa demita pe seful inspectoratului de politie! -ma rog daca e cazul.
  Dar Prefectul nu are NICI O COMPETENTA sa asume culpa unor functionari ai statului roman savarsita in decursul anilor! Voi da un exemplu, elocvent si actual in peste 40% din familiile maramuresene sau romanesti: exista foarte multe inscrisuri eliberate de autoritatile administrative ale statului de pilda, acte de identitate, in care exista vicii de scriere fie a patronimelor, numelor, datelor de nastere etc. savarsite in urma cu decenii, culpa ce nu a produs daune materiale sau juridice, decat in cazuri extrem de rare dar, care ar fi trebuit remediate prin asumarea culpei de catre functionarul public si nu de catre cetateanul devenit victima a erorii functionarului punlic!
  Exista cazuri -chiar sociale, cu cetateni carora le-a expirat cartea de identitate dar, le refuza pe cele corectate fraudulos adica FARA HOTARARE JUDECATOREASCA -asa cum este legale si firesc, dar PREFECTUL NU ARE COMPETENTA SOLUTIEI!
  INTREB: La ce platim miliarde de lei lunar pentru o strictura incompetenta?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.