E oficial: INCREDIBIL ÎN ROMÂNIA: Salarii de 1.200 de euro pentru începători

Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, a declarat pentru ECONOMICA.NET că de la 1 ianuarie 2018, salariile de încadrare ale medicilor rezidenţi din anul I vor creşte la 1.200 euro brut lunar.

Acesta ne-a asigurat că statul are suficiente resurse pentru a acorda medicilor rezidenţi creşterile salariale care de altfel au fost promise şi asumate de PSD în programul de guvernare.

Gărzi medici

Potrivit legii salarizării unitare, de la 1 ianuarie 2018, medicii rezidenţi din anul I vor avea salarii de încadrare de 1.200 euro brut lunar, a spus pentru ECONOMICA.NET Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor. Acesta a promis ferm că banii pentru acordarea acestor creşteri salariale vor fi asiguraţi prin transferuri de la bugetul de stat şi că statul are resursele financiare necesare pentru a pune în aplicare această măsură.

Florin Buicu ne-a mai spus că PSD şi-a asumat în programul de guvernare că va acorda medicilor rezidenţi salarii de încadrare de 1.200 euro brut lunar.

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor ne-a asigurat că implementarea acestei măsuri de la 1 ianuarie 2018 este fezabilă şi realistă.

În prezent, veniturile lunare ale unui medic rezident sunt alcătuite din salariu de încadrare şi o bursă de 670 lei.  Florin Buicu ne-a mai spus că medicii rezidenţi ar putea beneficia şi de o creştere a salariului de încadrare în funcţie de vechime, care, principial, ar putea respecta diferenţele de salarizare existente deja la nivelul remuneraţiei medicilor rezidenţi, dar că Guvernul nu a stabilit nimic momentan în acest sens.

Florin Buicu a declarat recent la deschiderea Adunării Generale a Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, care a avut loc la Tîrgu Mureş, că Guvernul caută în prezent soluţii pentru a putea implementa creşterea salariilor de încadrare ale medicilor rezidenţi din anul I la 1.200 euro brut lunar, potrivit zi-de-zi.ro. 

Peste 36.000 de medici, medici dentişti şi farmacişti au solicitat din 2007 până în prezent certificate de conformitate pentru a putea performa în străinătate, potrivit informaţiilor pe care ni le-a comunicat Ministerul Sănătăţii.

Recent Academia Română a propus ca absolvenţii de facultate care au învăţat pe locuri bugetate să muncească în ţară pe o perioadă egală cu durata studiilor universitare subvenţionate de stat, iar în caz contrar, să restituie banii cheltuiţi de stat pentru pregătirea lor. Măsura ar contribui la scăderea exodului creierelor, spuneau academicienii în „Stategia de dezvoltare a României în următorii 201 de ani”

sursa:economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.