E Oficial! Legea antifumat se modifică. Iată vestea mult asteptată de toţi fumătorii!

fumat_07_422ce13a5e_e3f3dedf7a_02_87f67954ebE Oficial! Legea antifumat se modifică. Iată vestea mult asteptată de toţi fumătorii!

Iată că Legea antifumat va fi modificată din nou. Deja au fost aprobate două amendamente propuse de deputatul Daniel Fenechiu, în care este cerută modificarea definiţiei de spaţiu închis, dar şi permisiunea de a se fuma în spaţii închise. Relatează libertatea.ro

Aşa dar spaţiul public închis este cel încadrat de pereţi de jur împrejur, şi nu de doi pereţi cum era până acum. Însă în plus, se va putea fuma în spaţiile separate, însă complet izolate şi inscripţionate special, precum şi pe terase exterioare amenajate special în acest scop.

“Cele două amendamente repara nişte erori din lege. Legea definea spaţiul public închis că fiind acel spaţiu care avea acoperiş sau tavan şi doi pereţi. Practic, această reglementare făcea că pe nicio terasă care avea două laterale prevăzute pentru a opri vântul şi mutarea scrumului de pe o masă pe altă să se poată fuma. Am venit cu o propunere împreună cu câţiva colegi, cu Rodica Tănase, cu Răzvan Miron, în care am definit spaţiul închis cum este un spaţiu închis: încadrat de pereţi de jur împrejur. Astfel, o terasă care are trei pereţi şi are un front liber nu mai este spaţiu public închis, aşa cum este în toată Europa”, a declarat Fenechiu potrivit B1 TV.

Însă cel de-al doilea amendament admis permite fumatul în spaţii separate, complet izolate şi special inscripţionate pentru fumători.

Iar asta înseamnă că, de exemplu,. un restaurant în care nu se fumează, că în momentul de faţă nu se fumează în niciun restaurant, se va putea să-şi facă o terasă exterioară, dar prevăzută cu trei pereţi, în care să se fumeze.

Însă deputatul Daniel Fenechiu a declarat că nu doreşte în nici un fel că modificările să afecteze în vreun fel nefumătorii. “Vreau să va precizez că sensul în care am făcut aceste modificări nu a fost în niciun mod, n-a avut niciun mod în vedere în care să afecteze în vreun fel nefumatorul. Pentru că eu cred că nefumatorul trebuie să fie protejat, nu trebuie să respire aerul sau noxele emise de ţigară mea. Însă, pe de altă parte, cred că şi fumătorii au dreptul la viicul lor, respectiv la viciul fumatului, fără să deranjeze nefumătorii”, a mai spus Fenechiu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.