E oficial! PNL și ALDE au fuzionat

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat marţi că în şedinţa Biroului Executiv al PNL a fost aprobată fuziunea cu ALDE.Comisia de negociere cu ALDE în vederea fuziunii a fost condusă de Dan Vîlceanu şi i-a avut în componenţă pe Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă.

„În unanimitate de voturi a fost aprobat protocolul de fuziune cu ALDE”, a afirmat Cîţu, după şedinţa BEx al PNL. În 11 ianuarie, conducerea PNL a decis să înceapă negocierile cu ALDE în vederea fuziunii.Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe anunţa că a avut loc o primă întâlnire între echipele de negociere PNL şi ALDE, în vederea fuziunii celor două partide.

Stroe afirma, atunci, că discuţiile au avansat în aşa fel încât este posibil ca în scurt timp să se anunţe data Congresului în care se va valida această fuziune.Potrivit europarlamentarului Gheorghe Falcă, „cu cât vom avea mai puține partide în zone de centru-dreapta, cu atât mesajul nostru de partid creștin liberal va fi mai bine perceput”, astfel încât fuziunea prin absorbție se va face „într-un timp cât se poate de apropiat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.