E oficial! Tinerii cu vârste între 20 şi 35 ani, înrolaţi obligatoriu în armată

E oficial! Tinerii cu vârste între 20 şi 35 ani, înrolaţi obligatoriu în armată

Autorităţile române au aprobat modelul formularului medical pe care tinerii cu vârste între 20 şi 35 de ani vor trebui să îl prezinte comisiilor locale de recrutare-încorporare pentru a fi înrolaţi în caz de război, conform Redeşteptarea.

Modelul ceritificatului medical a fost publicat în Monitorul Oficial, iar el o să fie eliberat de medicii de familie. Conform legii, tinerii care au împlinit 18 ani trebuie să se prezinte, în termen de şase luni la Biroul de informare-recrutare, pentru a fi luaţi în evidenţă militară şi pentru a primi adeverinţa de recrutare.

Legea spune că la declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

În România există peste 2,1 milioane de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, potrivit datelor de la recensământul din octombrie 2011.

sursa

Loading...
loading...

4 COMENTARII

  1. Eu sunt deacord cu efectuarea stagiului militar, nici nu-mi pot imagina cum, un tinarom nu ar avea notiuniile de bază in asemenea domeniu…dar avind in veder anii de după revoluție, sarifiiciile noastre a parintiilor, și faptul că acesti tineri sunt imprastiați in toată Europa….la asta nu sa gindit nimeni ,cace după tratamentul care-i la-m aplicat vormasuri mai lupta pt binele unora…….Armata trebuie să fi luat acestedeja masuri….ininte de-a ajunge la dezbinarea nationlă,plus tineri care s-au casatorit, sau aunu credite…problema e și de natură economică……
    Vorbesc incalitate de mamă…

  2. pentru ce sa luptam k tara e deja vanduta si tot tineretul e plecat din tara pentru un trai mai bun.daca va vi razboi o sa ne alaturam dujmanului asta ar fi mult mai corect.

  3. @Moldovan Liliana Usor de spus tinand cont de faptul ca esti femeie si poti opta eu nu vreau sa fac armata si nici nu vreau sa fiu chemat la razboi pentru ca eu sunt anti razboi eu prefer sa mor decat sa lupt aiurea pentru o bugata de pamant

  4. Ca și în alte cazuri , titlul spune ceva iar textul altceva. Titlul „Tinerii cu vârste între 20 şi 35 ani, înrolaţi obligatoriu în armată” ar indica o lege prin care tinerii să satisfacă obligatoriu serviciul militar . Din text vedem că e vorba doar despre un certificat medical ce ar fi utilizat în caz „de recrutare-încorporare pentru a fi înrolaţi în caz de război”. Deci ar fi vorba despre o situație excepțională și nu despre serviciul militar obligatoriu. Pe urmă iar ne bagă în ceață afirmația : „Conform legii, tinerii care au împlinit 18 ani trebuie să se prezinte, în termen de şase luni la Biroul de informare-recrutare, pentru a fi luaţi în evidenţă militară şi pentru a primi adeverinţa de recrutare”. Care lege? Cea de pe vremuri? Că doară acum nu mai e obligatoriu serviciul militar….Pe de altă parte, cineva care nu are nici un fel de instruire militară nu poate fi trimis pe front, din motive evidente. Așa că tot articolul e o bulibășeală care nu face decât să producă neliniște fără a clarifica nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.