Curtea de Conturi confirmă jaful de la facturile de gaz și curent la nivel național! VREM BANII INAPOI!

13892123_285153701849771_6153035820947630451_nCurtea de Conturi confirmă jaful de la facturile de gaz și curent la nivel național! VREM BANII INAPOI!

Românii au plătit facturi umflate la gaze în ultimii 10 ani. Asta arată un raport al Curţii de Conturi care dezvăluie faptul că nu au fost respectate contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud. Potrivit acestora, tariful de distribuţie ar fi trebuit redus, astfel încât consumatorul să plătească mai puţin.

Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud au fost cumpărate în anul 2004 de către E.ON şi GDF Suez. Potrivit contractului de privatizare, în perioada 2005 – 2008, trebuia să se aplice o reducere de 15% a tarifului de distribuţie a gazelor naturale care s-ar fi văzut în factura plătită de consumator. Instituţia de control a precizat că Ministerul Energiei nu a urmărit aplicarea prevederilor care prevăd ieftinirea gazelor. Mai exact, nu s-a aplicat o clauză care cerea “aplicarea, pentru prima perioadă de reglementare, a unei reduceri de 15% asupra tarifului de distribuţie a gazelor naturale stabilit de Autoritatea de Reglementare (abatere identificată în cazul Contractului nr. 6/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Sud SA Bucureşti şi a Contractului nr. 7/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Nord SA Târgu-Mureş)”, potrivit raportului pe anul 2014 al Curţii de Conturi a României.

Investiţiile în reţele şi staţii efectuate în aceeaşi perioadă urmau să aducă o serie de beneficii, precum consum mai scăzut sau pierderi mai mici. Toate aceste beneficii trebuiau să fie transmise integral în facturile consumatorilor printr-o reducere suplimentară de tarif. Curtea de Conturi acuză că nu a fost realizată „cedarea, în întregime, consumatorilor de la începutul celei de a doua perioade de reglementare a creşterii eficienţei economice realizate de Societate în activitatea reglementată de distribuţie a gazelor naturale în prima perioadă de reglementare, care depăşeşte obiectivele de eficienţă stabilite în acest sens de Autoritatea de Reglementare”, potrivit raportului pe anul 2014. Acum instituţia de control a pus în vedere Ministerului Energiei rezolvarea situaţiei.

A fost initiata şi o petiție care circulă online și care a fost, potrivit inițiatorilor, semnată de zeci de mii de români, până în prezent. Textul petiției este următorul :

,,VREM BANII INAPOI! Facturile la utilităţi, jaful care a îngenuncheat românii.

Nu mai este nici un secret: românii plătesc facturi umflate la utilităţi! O dovedesc acum şi instituţii oficiale ale statului. Rapoarte ale Curţii de Conturi au scos la iveală faptul că în ultimii 10 ani, gazul ne-a ars urât de tot la buzunare.

De asemenea, facturile la curent sau la apă au fost plătite uneori şi de 17 ori mai mult decât făceau.

Jaful cumplit la care cetăţenii pe care companiile de utilităţi l-au facut sub ochii unui stat nepăsător şi corupt trebuie sa inceteze. VREM BANII noştri ÎNAPOI! Vrem să fim răzbunaţi pentru umilinţa la care am fost supuşi lună de lună, când v-aţi îmbogăţit pe spatele românilor care s-au împrumutat să vă plătească vouă facturile nesimţite”.

Sursa: Știri pe surse

12 COMENTARII

  1. Am avut si noi suspiciuni în legâturâ cu facturile pe care asa au complectat câ nu le – am putut dezlega si sumele erau cum erau desi nu facem sisipâ la nimic,nici la gaz nici la electricitate nici la apâ Suntem numai cu sotul si ne chinuim la casâ mostenitâ de la pârintii mei din 507 ron pensie de boalâ si sotul are diabet si murim aici în frig câ am restantâ la fiecare utilitate ,nu vorbesc de medicamente pentru depresie severâ si alte boli care mâ ajutâ sâ mor fârâ sà mâ sinucid si aici î. Miercurea Ciuc si vremea e grea ! Multumim pentru initiativâ câ deja sunt datâ la recuperatori !

  2. Avem si noi sa clrificati câ se plânge toata lumea ,dacâ este nevoie si eu semnez petitia câ altfel nimeni nu ne ajutâ unde sâ semnez ?Multumesc ! Succes si pntru noi !

  3. Mâ bucur câ luati aceastâ initiativâ pentru noi ! SEMNEZ SI TRIMIT Datele mele ! Puteti sâ mâ contactati oricând aici în Miercurea Ciuc si cu aceste facturi putem muri aici din 507 roni pensie de bolâ ! Vâ multumesc !

  4. De ce nu se fac corectarile fara petitie?Sa se scada din facturile ulterioare sumele platite in plus!S-a gasit greseala,sa se rezolve .De ce sa se mai piarda timp?

  5. Mă bucur că luați masuri pentru că nu se mai poate cu escrocherie astea! N e au furat la maxim! Tot timpul primim estimări pe banda rulanta! Hoții pe față! Mă alătur și eu pt recuperarea plăților la utilități din urma! Să ne dea banii înapoi escrocii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.