E OFICIAL. Gabriella Szucs a semnat cu Dunărea Brăila!

szucs1E OFICIAL. Gabriella Szucs a semnat cu Dunărea Brăila!

Dunărea Brăila va fi o echipă cu pretenţii în sezonul 2016-2017 al Ligii Naţionale de handbal feminin, în condiţiile în care a reuşit câteva transferuri de marcă în această perioadă. Pe lângă revenirea Gabrielei Perianu, trupa lui Costică Buceschi a achiziţionat alte două handbaliste din echipa naţională, care foarte probabil vor evolua şi la Jocurile Olimpice de la Rio, Ana Maria Tănăsie şi Gabriella Szucs. Transferul extremei stânga a fost anunţat în ziua partidei România – Belarus din preliminariile CE 2016. Transferul Gabriellei Szucs a fost confirmat joi, Dunărea Brăila reuşind să-i obţină semnătuira în detrimentul altor formaţii din Liga Naţională, care şi-au dorit-o în lot.

Născută la Oradea în 1984, interul stânga şi mai recent stâlpul naţionalei României în apărare a crescut la Debrecen, acolo unde a şi început handbalul. A jucat la naţionala Ungariei la toate nivelurile de vârstă, e vicecampioană mondială şi europeană de junioare, medaliată cu bronz la Europenele de tineret. Pentru echipa mare a Ungariei a jucat prima dată în 2004, debutând la 20 de ani. A câştigat şi la acest nivel două medalii: bronz la Euro 2004 şi tot bronz la Mondialul din 2005. Ultimele competiţii la care a fost însă convocată la naţionala vecină au fost în 2008: Jocurile Olimpice de la Beijing şi Campionatul European din Macedonia.

Din 2015, Szucs a ales să reprezinte România şi chiar de la prima competiţie majoră a reuşit să câştige medalia de bronz la Campionatul Mondial. A devenit una dintre cele mai importante jucătoare de la prima reprezentativă, unde face cuplu de apărători centrali cu Aurelia Brădeanu sau Gabriela Perianu, colegă atât la HCM Baia Mare, cât şi în sezonul următor la Dunărea Brăila.

Înainte de a debuta oficial pentru Brăila, Szucs va evolua cu România la Jocurile Olimpice. “Pentru toţi suporterii aş dori să mă întorc acasă cu o medalie de la Jocurile Olimpice şi să le ofer acestora multa bucurie, cât despre echipa de club normal, ne dorim un loc cât mai sus in clasament”, a declarat Gabriella Szucs.

sursa:prosport.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.