E PRAPAD: Marţi, posibil cea mai geroasă dimineaţă din această iarnă. Se vor înregistra -28 grade Celsius

E PRAPAD: Marţi, posibil cea mai geroasă dimineaţă din această iarnă. Se vor înregistra -28 grade Celsius

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat, sâmbătă, la videoconferinţa MAI, că marţi dimineaţă va fi, cel mai probabil, cea mai geroasă dimineaţă din această iarnă, fiind preconizată o minimă de -28 de grade Celsius.

„Pentru următoarele trei zile, în toată ţara vom avea valori specifice fenomenului de ger pentru că atât maximele pe timpul zilei cât şi minimele pe timpul nopţii vor fi deosebit de coborâte, aceasta însemnând dacă astăzi -16 -10 grade, mâine dimineaţă – 21 -10 grade , iar marţi dimineaţă va putea fi cea mai geroasă dimineaţă din această iarnă, -28 -11 grade la scara întregii ţări. În plus, e şi atenţionarea meteorologică de cod galben pentru jumătatea estică a ţării, zone în care cele 22 de judeţe aflate sub cod galben vor fi din nou afectate de intensificări ale vântului ce pot depăşi la rafală 70-75 km/h”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Aceasta a mai precizat că ninsorile nu se vor opri, dar nu vor mai fi în cantităţile care au fost în ultimele 24 de ore. „Va fi posibilă din nou spulberarea şi troienirea zăpezii, condiţii în care, asociate şi cu temperaturile deosebit de scăzute, în aceste zone atenţia va putea fi maximă. Indicele de răcire înregistrează valori foarte mari, având în vedere temperaturile foarte scăzute, care, asociate cu intensificările vântului, creează un disconfort termic deosebit de accentuat. Dacă marţi vom înregistra valori termice în uşoară scădere comparativ cu ziua de luni, aceasta se datorează unui nou ciclon„, a declarat mai spus directorul general al ANM.

Elena Mateescu a mai precizat că în noaptea de marţi spre miercuri este posibil să fie, din nou, viscol în partea de sud, sud-est şi est a României.

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.