E prăpăd pentru toți cei care au centrale termice de apartament! Au anunțat acum

Veste care paralizează milioane de oameni. Prețul gazelor va crește. Producătorii au făcut anunțul care îi va arde la buzunare pe marea majoritate a oamenilor. Este o măsură prin care se vrea ajutarea celor cu venituri mai mici.

Producătorii de energie vin cu o măsură la care nu se aștepta nimeni. Vor să ărească prețul gazelor pentru a-I ajuta pe consumatorii vulnerabili. Aceștia reprezintă 20% din populația țării. Ar putea fi ajutați printr-o taxă social care va fi impusă celorlalți consumatori, dar și prin discounturi acordate de furnizori.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Studiul a fost comandat de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPGG). Acesta spune că există o protecţie inadecvată a consumatorilor vulnerabili din România şi că nu există o definiţie corectă a consumatorului vulnerabil. Ultimele studii publicate estimează că sărăcia energetică afectează în realitate aproximativ 20% din populaţia din România, deşi în prezent numai 4,6% din români sunt văzuţi drept „consumatori vulnerabili” şi beneficiază de ajutoare de încălzire.

Super ofertaULTRA LAST MINUTE TUNISIA!!!

Totul se întâmplă deoarece condiţiile de obţinere a ajutoarelor de energie nu au fost actualizate de câţiva ani, conform adevarul.ro. După ce consumatorii vulnerabili de energie sunt identificaţi, este necesară aplicarea unui program larg de protecţie a acestora, arată studiul. „Pot fi luate în calcul mai multe opţiuni de finanţare a unei scheme de protecţie a clienţilor vulnerabili, cum ar fi introducerea unei taxe sociale pe facturile de energie (gaze naturale şi curent electric) plătite de utilizatorii finali, inclusiv segmentele clienţilor casnici şi non-casnici”, potrivit studiului.

Un fond de aproape un miliard de lei pe an va oferi o protecţie eficientă împotriva sărăciei energetice în România. „Într-adevăr, presupunând că consumatorii vulnerabili reprezintă aproximativ 20%, din populaţia României, fondul se va concretiza într-un ajutor anual de aproximativ 650 lei/an pentru fiecare gospodărie vulnerabilă. Această valoare poate acoperi aproximativ 50% din factura anuală de gaze naturale plătită de un client casnic din România”, mai arată documentul, conform sursei citate.

Sursa: capital.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.