E-sports – modalitate de relaxare sau formă de câștig?

Description: Află care sunt cele mai bine plătite jocuri de e-sports, care este topul celor mai bine plătiți jucători și multe alte informații interesante despre esports.

Esports este o industrie în creștere atât la nivel de popularitate, cât și în ceea ce privește câștigurile generate. În 2019, numărul fanilor jocurilor electronice era de 397,8 milioane, dar a crescut rapid în perioada pandemiei, până la 435,9 milioane de fani. Fiecare articol tocmai lansat generează un interes masiv, așa cum a fost cazul Fornite (2017), care în 2020 a atins un număr de 350 de milioane de jucători.

Sporturile electronice nu sunt doar o formă de relaxare, ci și un sector care generează venituri masive (până în 2024 se estimează că piața va ajunge la 1, 8 miliarde de dolari). Jucătorii sunt avantajați atunci când joacă esports pentru că nu doar se distrează, ci și obțîn câștiguri. În cele ce urmează vom realiza o scurtă analiză a pieței de esports, a celor mai bine plătite jocuri și câștiguri realizate până în prezent!

 Jocurile electronice – sursă de câștiguri în timpul relaxării?

Zilnic, de exemplu, aproximativ 27 de milioane de jucători se delectează cu League of Legends, unul dintre jocurile de esports de top. Peste 23% din populația lumii este familiarizată cu conceptul de esports, ceea indică popularitatea în creștere a acestui tip de relaxare online. În 2021, nivelul audienței pe segmentul jocurilor de esports este estimat la 474 de milioane de persoane. Până în 2024, numărul fanilor esports poate ajunge până la valoarea de 577, 2 milioane de oameni.

În 2021 se va organiza cea de-a 10-a ediție a turneului internațional DOTA 2, valoarea premiilor puse în joc fiind de 40 de milioane de dolari. De altfel, premiile oferite în cadrul turneelor și concursurilor de esports au crescut exponențial de-a lungul anilor. LOL (League of Legends) a evoluat de la premii de 3 milioane de dolari în 2015 la 4,9 milioane de dolari în 2017 și până la 6,4 milioane de dolari în 2018, ca în 2021 să fie de 40 de milioane de dolari.

Fornite este unul dintre cele mai noi jocuri de esports (lansat în 2017), dar care a acaparat atenția tuturor într-un timp foarte scurt. Prima ediție a turneului internațional a oferit premii de peste 30, 4 milioane de dolari. Topul celor mai bine plătite jocuri electronice este condus de CS:GO (14,75 milioane de dolari), DOTA 2 (8,87 milioane de dolari) și LOL (8 milioane de dolari).

Printre cele mai bine clasate modalități de relaxare cu câștiguri excelente pentru jucători se numără COD: Modern Warfare (6,27 milioane dolari), Rainbow 6 (5,02 milioane dolari) și Overwatch (4,36 milioane dolari). Topul este continuat de PUGB (4 milioane dolari), Hearthstone (3,73 milioane dolari) și Rocket League (2, 63 milioane dolari). Din top nu putea lipsi Fornite, cu premii generale în valoare de 7,87 milioane dolari.

Echipele de esports s-au specializat pe anumite jocuri, iar câștigurile obținute provin din mai multe surse – jocul în sine, traficul generat pe platformele de streaming – Youtube Gaming și Twitch, sponsorizări și participarea la turneele internaționale. Team Liquid (36,7 milioane dolari), OG (34, 42 milioane dolari) și Evil Geniuses (24,476 milioane dolari) sunt echipele care conduc topul celor mai mari câștiguri din esports.

La nivel individual, NoTail –Johan Sundstein (6,97 milioane dolari), JerAx – Jesse Vainikka (6,47 milioane dolari) și ana – Anathan Pham (6 milioane dolari) sunt cei mai bine recompensați jucători de esports. Popularitatea acestui tip de jocuri video a generat interes și în domenii conexe (pe piața pariurilor sportive), astfel că toți oamenii pot să aibă parte de câștiguri atunci când joacă sau se uită la esports.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.