Echipa de Robotică CleverCore RO103 a Colegiului Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare a obținut premiul “DESIGN AWARD – 2nd place” în cadrul competiție regionale BRD First Tech Challenge România!

Echipa de Robotică CleverCore RO103 a Colegiului Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare a obținut premiul “DESIGN AWARD – 2nd place” în cadrul competiție regionale BRD First Tech Challenge România!

În data de 6-9 Februarie 2020, echipa de Robotică CleverCore RO103 a Colegiului Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare, formată din 15 membri : 12 elevi și 3 mentori, profesoare de informatică în cadrul liceului, a participat la etapa regională a concursului BRD First Tech Challenge România, organizată de Asociația “Nație Prin Educație”.

Elevii liceului au obținut premiul “DESIGN AWARD – 2nd place”, acest premiu fiind oferit echipelor ce încorporează design industrial în cadrul realizării robotului, reușind astfel calificarea la etapa națională a concursului, ce se va desfășura la Cluj-Napoca.

În urma etapei regionale desfășurate la Cluj-Napoca, din 44 de echipe, s-au calificat la etapa națională doar 24.

“A fost o experință minunată, am realizat ce înseamnă o competiție în adevăratul sens, cooperarea este până la urma cheia succesului. Impreună am dovedit că putem, că merităm deoarece am muncit iar rezultatele au venit pe măsura așteptărilor noastre. Multumim organizatorilor, mentorilor și celor care ne-au susținut mereu.” a menționat Zaharia Andrei, elev participant , Colegiului Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare

Tema concursului de robotică de anul acesta intitulată „Skystone” a constat în construirea unui robot care este capabil să colecteze „cărămizi” numite stones cu care, să clădească mai apoi, turnuri cât mai înalte pe o bază care la finalul jocului trebuie mișcată de robot fără ca turnul construit să se dărâme. Un asemenea meci este format din 30 de secunde de autonomie în care robotul trebuie să se descurce și să diferențieze tipurile de cărămizi pe cont propriu în funcție de cum a fost programat de fiecare echipă iar mai apoi 2 minute in care 2 elevi numiți „driveri” si un elev numit „coach” controlează  robotul și  construiesc turnul.

Un meci conține 2 alianțe (alianța rosie si cea albastra) fiecare din ele fiind formată din 2 echipe ale căror roboți trebuie să lucreze împreună pentru a aduce victoria echipei.

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.