Edelweiss Show: spectacol de prezentare al trupei de dans al Forumului Democrat German din Vișeu de Sus

Edelweiss Show: spectacol de prezentare al trupei de dans al Forumului Democrat German din Vișeu de Sus

 ,,Generozitatea este virtutea celor tari”(Gababet Ibrăileanu)

Tineretul din Forumul Democrat German din Vișeu de Sus se reunește de câţiva ani ȋn trupa de dans Edelweiss. Aceștia realizează ȋmpreună spectacole prin care promovează dansul german, abilităţile  teatrale, artistice și de comunicare, tinerele voci din diverse genuri muzicale. Ȋn același timp, ei sunt implicaţi ȋn diverse campanii sociale, astfel Sărbătorile de Crăciun și de Paște, zilele de naștere ale unor copii din familii modeste sunt sărbătorite prin contribuţia și spijinul material și uman al tinerilor, aceștia sunt alături de familiile care și-ar dori câteva bucurii cu aceste ocazii.

De acestă dată, Spectacolul de prezentare al trupei Edelweiss a făcut trecerea către o nouă generaţie, către implicarea multor nou-veniţi ȋn trupa de dans, aceștia integrându-se cu succes și asigurând continuitatea grupului. Tinerii sunt pregătiţi de d-l Horst Zavaczki, profesor de limba germană, instructor de dans și coordonator al activităţilor de la Centrul de Tineret al Forumului Democrat German din Vișeu de Sus. Prezentatoarele spectacolului au fost tinerele Andreea Hapca și Jessica Stadler, sonorizarea a fost asigurată de Dragoș Bora, iar fotografiile și ȋnregistrarea spectacolului au fost asigurate de Marco Elian Grad.

Sâmbătă, 20 octombrie 2018, programul artistic al trupei Edelweiss a cuprins: diverse dansuri germane tradiţionale, o paradă a portului popular german, ucrainean, rrom și românesc, cu descrierea particularităţilor acestora, cântec pop, folk și baladă rock, scenete ȋn diverse contexte și cu subiecte umoristice .

Edelweiss Show s-a deschis cu dansurile germane care sunt specialitatea de bază a acestei trupe de la ȋnfiinţarea ei. A continuat cu sceneta umoristică  ,,La farmacie”, inspirată din realităţile zilelor noastre, apoi cu cântecul Crinei Tomoiagă :,,Edelweiss Show”. O scenetă comică pregătită ȋn continuare a fost ,,Poker”, la care a luat parte unul dintre cei mai originali membri ai trupei ȋn spactacolul său de adio- Ionuţ Rad. ,,Hotel Gingia” a fost sceneta de dinaintea pauzei de spectacol. Apoi, acesta s-a reluat cu cântecul talentatului Dragoș Bora- ,,Ochii tăi”, o interpretare teatrală ,,La ședinţa cu părinţii”- cu același protagonist Ionuţ Rad, un talent neegalat al trupei. Dansurile moderne din acest spectacol au fost cu mult talent pregătite de noua generaţie, acestea fiind pe muzica pieselor: ,,Mi ritmo” și ,,Believer’. Pantomima ,,Bacul”, Parada costumelor populare și dansul final al trupei au ȋntregit un program artistic marca Edelweiss.

Toate acestea au contribuit la o atmosferă antrenantă și plină de umor, au convins publicul să vină la dans la finalul spectacolului și, cu siguranţă, să aștepte cu ȋnfrigurare următorul spectacol al trupei.

Autor: Monica Maria Grad, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoreticc ,,Bogdan-Vodă”, Vișeu de Sus

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.