Edil din Maramureș, acuzat că și-a angajat nelegal fiicele și ginerele la primărie

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus în vederea cercetării lui Pavel Țiudic, primar al comunei Repedea, județul Maramureș, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri, Pavel Țiudic a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de primar, a emis dispoziții prin care și-a angajat fiicele și ginerele în cadrul Primăriei Comunei Repedea și a semnat contractele individuale de muncă ale acestora.

ANI susține că Pavel Țiudic a încălcat dispozițiile art. 75, alin. (1), lit a) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv” și dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii sunt obligați să nu emită o dispoziție care produce un folos material pentru rudele sale de gradul I”.

De asemenea, primarul a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul penal al României, potrivit cărora.

„Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.