Edilul de Cavnic nu ştie pe câţi căvnicari se poate baza pentru că nu ştie câţi locuitori are oraşul: “populaţie destul de inferioară precum alte localităţi”

Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic face periodic audienţe cu locuitorii oraşului pe care îl conduce în calitate de primar, mai întâi ca interimar şi apoi “cu acte în regulă” din luna mai a anului 2015.

La ultima intervenţie făcută în direct pe reţelele de socializare, edilul din Cavnic a “făcut-o lată” din nou. În încercarea de a explica felul în care va gestiona bugetul oraşului, Petruţ “a scăpat porumbelul”, respectiv a recunoscut senin că nu ştie câţi locuitori are în oraş, dar ştie că sunt “populaţie destul de inferioară precum alte localităţi”.

“Doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că am început să lucrăm la mai multe situaţii existente în cadrul Primăriei Cavnic. Noi, încă de când am fost ales ca şi primar al Oraşului Cavnic, primar ales în 2016, dar ştiţi că am reprezentat interesele dumneavoastră ca şi primar interimar încă din aprilie 2015. Am observat permanent că avem probleme financiare foarte mari, fiind un oraş micuţ pentru că avem o populaţie destul de inferioară precum alte localităţi. Suntem doar 5.000 de locuitori scriptic, nu ştiu dacă real mai suntem 5.000 de locuitori. În ultimul recensământ care s-a făcut a ieşit că suntem 5.000 de locuitori. Noi în continuare ne bazăm pe acel recensământ până va fi făcut un nou recensământ nu avem de unde să ştim exact situaţia”, a spus Petruţ.

Deşi nu ştie câţi locuitori are oraşul pe care îl conduce de trei ani – pe câte voturi se poate baza la alegeri – primarul susţine că va face eforturi să transforme bugetul „crud” faţă de investiţii într-unul mai „prietenos”.

„Practic am observat că Bugetul oraşului este unul foarte mic, că aşa ca şi un exemplu avem un buget mai mic ca 80% dintre comunele din Judeţul Maramureş. Foarte multe comune ne depăşesc ca şi buget şi acest lucru bineînţeles că te împiedică ca să te dezvolţi, dar comparativ cu alte comune dacă ne comparăm, noi suntem oraş, avem spital, avem Casă de cultură, avem transport public local, avem mai multe instituţii care există în oraşe şi practic aceste instituţii se susţin cu fonduri şi în general aceste instituţii, în proporţie de 80% se susţin cu fonduri de la Bugetul Local, fapt ce duce la blocarea investiţiilor pentru că banii rămân foarte puţini pentru investiţii şi pentru dezvoltare. Bineînţeles că pentru mine a fost foarte important prima dată să învăţ ceea ce înseamnă un Buget, să văd cum pot să gestionez un buget foarte bine şi cum pot să-l fac totodată să fie unul mai prietenos faţă de investiţii şi nu crud cum a fost până atunci”, a mai spus Petruţ pe Facebook.

Avantajul pe paginile de socializare este că oricine poate posta orice fără nicun fel de restricţie. Dezavantajul este că aceste audienţe „live” nu pot fi editate iar dezacordurile şi derapajele verbale nu pot fi scoase.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.