Efectul Ryanair: Blue Air şi Wizz Air atacă piaţa cu bilete ieftine, de la 5 euro

De la intrarea pe piaţa românească, gigantul low-cost Ryanair a avut în repetate rânduri oferte de bilete cu preţuri ce porneau de la 3 euro. În încercarea de a atrage pasageri, şi ceilalţi competitori, Blue Air şi Wizz Air vin cu reduceri la biletele de avion.

Ryanair are oferte de bilete de avion ce pornesc de la 3 euro pentru un segment, cu plecare din Bucureşti spre Timişoara şi Berlin, chiar la începutul acestei luni. Compania mai oferă şi bilete la preţul de 10 euro, tot pentru un segment, cu plecare din Bucureşti spre Bologna, Milano şi Bruxelles.

Din Timişoara, compania vine cu preţuri de 3 euro pentru un segment spre mai multe destinaţii. AStfel, timişorenii pot cumpăra bilete la acest preţ pentru Berlin, Dusseldorf, Londra şi Milano. Preţurile pentru Bruxelles pornesc de la cinci euro.

În funcţie de perioada de călătorie aleasă, bileletul de întoarcere este mai scump. Spre exemplu, o simulare în sistemul de rezervări arată că se poate achiziţiona un bilet de avion Timişoara-Londra, pentru perioada 6 -16 mai, la preţul total de 25 de euro, din care preţul biletului de întoarcere este de 21.59 euro.

Bilete ieftine şi la Wizz Air 

Şi Wizz Air a venit cu oferte la bieltele de avion pentru plecările din aprilie şi mai. Spre exemplu,

7,8, 10, 11, 15, 16, 17 şi 24 mai, preţul unui bilet dus este de 15 euro. Spre exemplu, se poate cumpăra un bilet de avion pentru perioada 10-16 aprilie cu 138 lei, adică 30 de euro.

Şi biletele din Bucureşti spre Cluj-Napoca sunt mai ieftine. Astfel, pentru periaoda 24-28 aprilie, preţul este de 108 lei. Pentru luna mai, se găsesc bilete la preţul de 39 de lei/segment, iar un bilet dus-întors va costa 80 de lei.

Bilete la preţul de 15 euro se găsesc şi pe mai multe destinaţii europene, cu plecare din oraşele Cluj-Napoca, Vraiova, Sibiu şi Timişoara.

Şi Blue Air a venit cu o ofertă de preţ de 5 euro pentru un bilet/segment spre Terme Lamezia din Italia, la o zi de la lansarea zborului Wizz Air spre aceeaşi destinaţie. Totuşi, chiar dacă biletul de întoarcere costă 23 de lei, circa 5 euro, zborul de dus costă peste 1.000 de lei, circa 225 de euro.

Sursa: economica.net

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. de ce nu se incearca spre baia mare zboruri din franta italia spania sant foarte multi din zonele apropiate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.