Elevii de la Școala Gimnazială Recea învață Matematică și Informatică în laboratorul Digitaliada

Școala Gimnazială Recea este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada, și prima școală din județul Maramureș care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 72de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Recea a fost dotat cu 26 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Felicitări școlii pentru câștigarea concursului. Elevii din comuna Recea vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Pentru mine, ca director, apartenența școlii noastre la familia Digitaliada reprezintă un succes enorm. Suntem conștienți de perioada de tranziție care urmează, dar îmbinarea educației tradiționale cu elemente digitale reprezintă viitorul pentru actul didactic. Educația digitală este în momentul de față o necesitate. Ea îi ajută atât pe profesori, cât și pe elevi să rămână ancorați în modernitatea vremurilor pe care le trăim”, a declarat directorul școlii, Veronica Oneț, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma onlinewww.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada,care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.