Elevii se întorc luni la şcoală. Vezi când începe următoarea vacanţă, când se recuperează orele pierdute şi când se dau examenele

Elevii se întorc luni la şcoală. Vezi când începe următoarea vacanţă, când se recuperează orele pierdute şi când se dau examenele

Vremea nefavorabilă a dat peste cap calendarul şcolar. Din cauza temperaturilor foarte scăzute şi a ninsorilor abundente, şcolile, grădiniţele şi creşele din mai multe judeţe au fost închise până luni, 16 ianuarie. Luni, elevii se întorc la şcoală.

Recuperarea orelor din perioada 9-13 ianuarie, când au fost suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, se realizează până la sfârşitul anului şcolar, fiind vorba de ore de evaluare, şi nu de predare, a explicat secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Liviu Pop. „Profesorii pot programa recuperarea orelor până la sfârşitul anului şcolar. Este vorba despre ore de evaluare şi nu de predare”, a spus Liviu Pop.

Anul şcolar 2016-2017 are, în total, 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017) şi semestrul al II-lea (13 februarie 2017 – 16 iunie 2017).

Următoarea vacanţă pentru elevi este programată în perioada 4 -12 februarie. Vacanţa de primăvară este între 19 – 30 aprilie, iar vacanţa de vară: 17 iunie – 10 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

Ministerul Educaţiei a stabilit ca tezele din semestrul I să fie susţinute până în 13 ianuarie 2017, iar cele din semestrul al II-lea, până în 26 mai. Elevii din clasa a VIII-a vor susţine tezele din semestrul al II-lea până în 19 mai, iar cei din clasele terminale de liceu, până pe 5 mai.

Elevii de la şcolile sau din clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor avea teze şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare.

De asemenea, elevii din clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare, vor susţine teză şi la limba străină respectivă.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.