Elevii sigheteni, provocaţi să citească

carti
Concursul „Bătălia cărţilor”, organizat de Biblioteca Liceului „Regele Ferdinand” din Sighetu-Marmatiei in parteneriat cu Biblioteca Municipala Sighet.
Participanţii trebuie să parcurgă toate cărţile incluse în concurs, să noteze într-o fişă de lectură impresiile despre cartea citită, apoi să-şi susţină cărţile preferate şi probele la care vor fi supuşi.
Copiii se înscriu în baza unei fişe de înscriere pe care o primesc de la biblioteca . De asemenea, primesc un carnet de lectură în care notează toate cărţile cu steluţe de la unu la cinci şi o fişă de lectură unde sunt nişte întrebări la care trebuie să răspundă dovedind astfel că au citit respectiva carte. Cei care au citit toate cele zece titluri vor intra în finală. Aceasta va fi organizată în luna octombrie, va fi o dezbatere despre cartea preferată. În cadrul dezbaterii, fiecare participant, fiecare finalist, poate fi susţinut de familie, de profesor.

Concursul ”Bătălia cărţilor” desfăşurat sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, la care s-au înscris până acum 14 biblioteci din ţară şi Republica Moldova, are două secţiuni, în limba română şi în limba engleză. Pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au permis de intrare la bibliotecă.

Participanţii trebuie să citească toate cărţile incluse în concurs până în luna septembrie şi îşi vor nota într-o fişă de lectură impresiile despre cartea citită, căreia îi vor acorda un punctaj. Adolescenţii pot să aleagă varianta fişei de lectură în format digital. Finala concursului va avea loc în luna octombrie. Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 20 de zile înainte de eveniment. Finaliştii vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va explica scenariul ”Bătăliei cărţilor”, modul în care vor trebui să-şi susţină cărţile preferate şi probele la care vor fi supuşi. Finaliştii vor fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi. Finala va cuprinde: dezbaterea ”Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată; un concurs pe marginea cărţilor citite.

Proiect demarat de catre bibliotecar Adriana Varsta si prof. Bout Odarca.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.