Elevul copilot accidentat în urma prăbușirii avionului de mici dimensiuni, în stare gravă

Starea de sănătate a elevului-copilot accidentat sâmbătă în urma prăbușirii avionului de mici dimensiuni este stabilă, dar gravă, a declarat duminică, pentru AGERPRES, directorul general al Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, Sorina Pintea.

„Victima a suferit numeroase politratumatisme în urma impactului aeronavei cu solul. Starea de sănătate a pacientului este stabilă, dar gravă. Urmează o intervenție chirurgicală ortopedică”, a spus dr. Sorina Pintea.

În cursul dimineții de duminică, în localitatea Copalnic Mănăștur a ajuns o echipă de la Centrul de Investigare a Siguranței a Aviației Civile București. Specialiștii încearcă să stabilească posibilele cauze care au dus la prăbușirea aeronavei cu puțin timp înainte de aterizare. Aceștia au în vedere mutarea aeronavei de mici dimensiuni în hangarul situat în apropierea aerodromului. Vremea ploioasă din ultimele ore pune în dificultate munca echipei de investigare.

Aeronava Ikarus C 22 de mici dimensiuni s-a prăbușit, sâmbătă seara, în timp ce efectua manevra de aterizare pe un aerodrom privat din comuna Copalnic Mănăștur. În urma impactului cu solul, pilotul instructor Istvan Fazekaș (63 de ani) și-a pierdut viața, iar elevul copilot, Lucian Corneanu ( 33 de ani) a supraviețuit și se află internat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

Lucian Corneanu era un pasionat de aviație, iar de curând își achiziționase aeronava. Tânărul lua lecții de zbor cu pilotul Istvan Fezekaș, care până la pensionare a fost comandantul Aeroclubului din județul Satu Mare.

Martorii ocularii au relatat echipei de anchetă că avionului i s-ar fi oprit motorul în timp ce se afla pe panta de aterizare, căzând de la aproximativ 15-30 de metri.

Pe aerodromul cu iarbă din comuna Copalnic Mănăștur se efectuează frecvent zboruri de antrenament și/sau agrement de proprietarii care dețin aeronave de mici dimensiuni și sunt pasionați de zbor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.