Enigma VUIETELOR MISTERIOASE detectate simultan în toată lumea a fost elucidată. Ce s-a întâmplat este ŞOCANT

Enigma VUIETELOR MISTERIOASE detectate simultan în toată lumea a fost elucidată. Ce s-a întâmplat este ŞOCANT

Agențiile de monitorizare a cutremurelor din întreaga lume a detectat mai multe unde seismice misterioase. Semnalele înregistrate au avut o durată de până la 20 de minute.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MAREStudiul care explică originea acestora, mai precis formarea unui nou vulcan subacvatic, a fost publicat săptămâna aceasta în revista Nature Geoscience, iar fenomenul a stârnit curiozitatea comunității științifice, anunţă CNN.

Activitatea a avut loc în apropierea Insulei Mayotte în Oceanul Indian, pe 11 noiembrie 2018, când un murmur misterios a fost detectat în întreaga lume. Oamenii de știință au detectat 7.000 de cutremure și au înregistrat 407 semnale seismice de lungă durată. Aceste semnale, numite VLP, amintesc de suntele produse de un contrabas sau un clopot mare.

Specialiştii nu au putut observa semne de activitate vulcanică în această zonă, dar au bănuit că procesele magmatice ar putea forma unul. În 2019, în urma unei noi expediții în regiune s-a descoperit că un vulcan s-a format în același loc din care au fost emise sunetele.

„Aproape nimeni nu a observat erupția”, a declarat Torsten Dahm, co-autor al studiului și profesor de geofizică și seismologie la Universitatea din Potsdam din Germania, care a adăpugat: „Cu toate acestea, astăzi, Insula Mayotte ar putea fi în pericol, întrucât s-ar putea declanșa noi cutremure mai puternice”.Sursa: romaniatv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.