Epidemie de păduchi la şcoala unde învaţă micuţul tău? Iată ce MĂSURI trebuie să iei

Dacă a fost declanşată o epidemie de păduchi la grădiniţa sau şcoala unde învaţă micuţul tău, nu trebuie să te îngrijorezi. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au declarat, pentru RomaniaTV.net, ce măsuri trebuie să iei în astfel de situaţii.

Media cazurilor de pediculoză este de 200-250 la fiecare triaj, arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, aceste controale sunt realizate după fiecare vacanţă de către cadrele medico-sanitare din şcoli, licee şi grădiniţe.

În situaţia depistării unor cazuri de pediculoză, (cu ocazia triajului epidemiologic de după vacanţe sau ocazional) se impun următoarele măsuri:

  • informarea atât a elevilor depistaţi cu pediculoză, cât şi a părinţilor acestora privind atititudinea în pediculoză.
  • izolarea acestora la domiciliu (inclusiv a purtătorilor de ouă de paraziţi), cu obligativitatea ca elevii/preşcolarii să nu fie primiţi în colectivitate.
  • la revenirea în colectivitate aceştia vor prezenta aviz epidemiologic favorabil intrării în colectivitate, eliberat de medicul de familie.
  • elevii vor beneficia de scutirea absenţelor pe o perioadă de maxim 3 zile, eliberată de medicul şcolar al unităţii, timp în care se vor deparazita, este menţionat în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, remis RomaniaTV.net

Mai mult, pe lângă aceste măsuri, se va ţine cont şi de următoarele reguli igienico-sanitare:

  • părul se va tunde scurt,
  • se vor aplica şampoane antiparazitare,
  • se va pieptăna părul cu un pieptăn des pentru a detaşa lindenii de pe firele de păr,
  • se va acorda o atenţie deosebită şi lenjeriei (prosoape, aşternuturi), care trebuie fiartă şi călcată cu fierul încins.

În cazul în care cunosc cazuri de pediculoză sau de infecţii transmisibile, ISMB solicită părinţilor să anunţe Inspectoratul Şcolar pentru evitarea răspândirii acestora.

Sursa: rtv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.