ESPERANDO „INVATA SI DA MAI DEPARTE!”

Asociatia baimareana s-a numarat din nou printre protagonistii Conferintei de valorizare ERASMUS +, la Bucuresti

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) a organizat, in zilele de 30 si 31 octombrie 2014, la Bucuresti, o noua editie a Conferintei de valorizare a programelor de educatie ale Uniunii Europene. Incepand din 2014, pentru perioada 2014-2020, aceste programe poarta numele ERASMUS +. Conferinta are, din acest an, un nou logo: Transformam Romania prin educatie!

Si o transformare a realizat si Asociatia Esperando prin educatie de-a lungul celor 10 ani de cand participa la aceste programe, mai cu seama in domeniul educatiei adultilor. Proiectele de parteneriat (Grundtvig – Parteneriate de Invatare), vizite si schimburi, ateliere (Gruntvig Workshops), transfer de inovatie (Leonardo da Vinci Transfer of Innovation) au adus cunoastere, experienta, modele noi si idei pentru imbunatatirea muncii in folosul persoanelor cu dizabilitati. Acestea au transformat Esperando dintr-o organizatie mica, locala, intr-una cu peste 50 de parteneri europeni, cu peste 15 proiecte sprijinite de Comisia Europeana, cu participari la Conferinte europene si cu numeroase invitatii de a prezenta proiectele sale ca modele de buna practica.

De altfel, asa s-a intamplat si acum, cand Asociatia Esperando s-a numarat printre cele 16 organizatii (unitati de invatamant, institutii si ONG) care au prezentat „Povesti care ne inspira” – felul in care invatarea are impact asupra oamenilor, a organizatiilor si a comunitatii. Esperando a primit, de asemenea, si o diploma pentru „Impact la nivel institutional„.

Dincolo de faptul ca a fost singura organizatie din Maramures care a avut o astfel de prezentare (desi se cuvine mentionat ca sunt deja o serie de institutii si organizatii care au proiecte de mare succes in aceste programe), este o mare bucurie faptul ca am avut ocazia sa participam in asemenea proiecte care deschid orizonturi si aduc progres si imbunatatiri. Iar imbunatatirile inseamna si cresterea profesionalismului specialistilor, dar si mai multe oportunitati pentru persoanele cu nevoi speciale/ dizabilitati si familiile lor.

Pentru ca, in cele din urma, fiecare plus pe care il aducem in activitatea Asociatiei Esperando se reflecta, in cele din urma, in calitatea vietii persoanelor cu nevoi speciale. Aceasta este misiunea noastra si acesta este felul in care gandim fiecare proiect, fiecare participare, fiecare actiune.

Situarea orasului Baia Mare si a Maramuresului in topurile acestor programe, (si) prin activitatea Esperando, este doar un bonus care ne aduce o bucurie in plus. Si speram ca si baimarenilor si maramuresenilor!

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.