Este bine să cumperi produse refurbished?

În ofertele magazinelor online am întâlnit de multe ori produse „refurbished” la preţuri atractive. De cele mai multe ori ne-am ferit, poate, de ele, doar pentru că nu am înţeles prea bine ce înseamnă termenul refurbished. Prima dată am auzit de refurbished în tehnica de calcul, iar de acolo termenul a început să fie folosit şi în alte domenii. Unul dintre cele mai cunoscute magazine de profil din țară este de departe https://www.server-config.ro/ de care auzim tot mai des la TV, la radio și in mediul online.

Așadar, cel mai simplu de înţeles ce e cu acest refurbished este o privire la calculatoare, periferice şi accesorii. Acolo termenul se referă la tot ce a fost folosit în companii, în leasing de multe ori, după care echipamentele au fost înapoiate. Se fac verificări minuţioase, sunt remediate erorile, distribuitorul şi vânzătorul le verifică în detaliu.

Produsul refurbished, cea mai bună alegere când ai un buget limitat

Un produs refurbished este curăţat de praf, este adus la o stare bună de funcţionare, se testează în service pentru a fi remediate toate problemele şi a fi în conformitate cu produsul original. Se vor înlocui şi componente, piese, se pun baterii noi la laptopuri, de exemplu.

La livrare le primeşti în cutie, au protecţii, se transporta în siguranţă, ai toate accesoriile la ele, licenţe pentru OS, sisteme de operare instalate deja. Preţurile sunt mai mici la produsele refurbished, faci economii considerabile, ai calitate mai bună decât în cazul produselor second hand, starea tehnică e foarte bună, garanţia ajunge şi la 5 ani şi da, aceasta există.

Produsele ajung să fie incluse în categoria refurbished dacă au probleme minore legate de aspect datorită transportului, sunt întoarse la producător direct de la distribuitor, vânzător, dacă sunt unităţi tip demo, expuse prin magazine, la târguri, reambalate, dacă au avut amabalaje desfăcute, dacă au fost găsite defecte, defecte reparate de producător pe loc.

Performanţe bune şi produse verificate, testate, fără erori, cu piese noi, perfect funcţionale

La întrebarea este bine să cumperi produse refurbished răspunsul e simplu: da. Singura condiţie este să o faci de la comercianți serioși, ca să ai parte de o garanţie, suport permanent, servicii de livrare foarte bune şi rapide. Testează Server Config și cu siguranță ne vei mulțumi mai târziu.

Nu e nicio problemă cu produsele refurbished, vor merge la fel de bine că unele noi, toate defectele posibile deja identificate au fost reparate, nu mai ajungi cu produsele în service.

Da, pot să fie mai vechi decât generaţiile noi de computere sau poţi să găseşti chiar şi cele mai recente modele de pe piaţă, însă un lucru e cert: vor funcţiona ireproşabil şi te vei putea baza pe ele. Dacă nu ai pretenţii prea mari şi nu vrei neapărat un produs nou foarte, foarte performant poţi să alegi lejer un produs refurbished. La capitolul performanţă sau arhitectură nu vei observa nicio diferenţă faţă de un produs nou-nouţ, produsul refurbished va avea toate caracteristicile pe care le cauţi la un produs din respectiva categorie.

În general poţi să cumperi produse refurbished când nu ai un buget foarte mare şi când ai nevoie rapid de un produs şi nu poţi aştepta până ai banii necesari pentru unul nou şi mai scump, când nu ai sarcini mult prea complexe de rulat pe un anumit tip de produs, când nu depinzi de o arhitectură anume.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.