Este CARNAGIU, unul dintre cele mai grave atentate din istorie. Bilanţul a ajuns la 258 de morţi.

O funcţionară americană rănită în atacurile jihadiste din duminica Paştelui în Sri Lanka a decedat din cauza rănilor, a anunţat miercuri Ambasada Statelor Unite, bilanţul atacurilor crescând astfel la 258 de morţi – între care 45 de străini, relatează AFP.

Atacurile au avut ca ţintă trei biserici, pline cu ocazia slujbei de Paşte şi trei hoteluri de lux din capitala Colombo.

ISIS a informat că a vizat „cetăţeni ai alianţei de militanţi (coaliţia anti-ISIS coordonată de SUA) şi creştinii din Sri Lanka”, prin agenţia sa Amaq.

Nu a oferit dovezi în acest sens însă au distribuit o imagine pe reţelele sociale a opt oameni despre care susţine că ar fi orchestrat atacul

Sri Lanka a anunţat că a identificat 42 de cetăţeni străini printre cei decedaţi în atentatele jihadiste din duminica Paştelui catolic, în urma cărora au fost ucise 258 de persoane, potrivit AFP.
Cetăţenii străini decedaţi provin din India (11 morţi), Marea Britanie (6 morţi), China (4 morţi) şi Danemarca (3 morţi).

Doisprezece străini sunt încă daţi dispăruţi şi ar putea figura printre trupurile neidentificate de la morga din Colombo, a indicat ministrul Afacerilor externe, într-un comunicat transmis luni seară.

Cinci cetăţeni străini răniţi în timpul atentatelor sinucigaşe care au vizat hoteluri de lux şi biserici creştine, în timpul slujbelor de Paşte, pe care organizaţia jihadistă Stat islamic (SI) le-a revendicat, rămân spitalizaţi.

Precedentul bilanţ oficial anunţa 40 de străini ucişi în această insulă din Asia de Sud. „Rămăşiţele umane a 25 de cetăţeni străini au fost repatriate”, au transmis autorităţile.

Guvernul a declarat stare de urgenţă pentru a acorda mai multă libertate forţelor de securitate în urmărirea suspecţilor.  Peste 150 de suspecţi au fost arestaţi.

Autorităţile se aşteaptă la o scădere cu 30% a turiştilor anul acesta, ceea ce ar putea cauza pierderi de 1,5 miliarde de dolari în sectorul turistic. Sursa: romaniatv.net 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.