Este total interzis să bei așa ceva dimineața. Extrem de mulți oameni fac această greșeală

Considerată, alături de lămâie, fructul-medicament al iernii, portocola poate trata sau ameliora anumite afecțiuni de sezon. Este deja știut că sucurile din citrice, în special sucul de portocale, aduc multe beneficii sănătății, grație vitaminelor și mineralelor pe care le conțin.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Nutriționiștii susțin că, deși reprezintă o alegere sănătoasă, sucul de portocale poate să ne provoace anumite probleme. Reacțiile nutriționiștilor ar putea părea surprinzătoare, având în vedere că această băutură, savurată mai ales la micul dejun, are numeroase beneficii pentru sănătate.

De aceea, există și câteva dezavantaje notabile (inclusiv conținutul ridicat de zahăr) care pot face pierderea în greutate mult mai dificilă. Consumat în exces, sucul de portocale poate ă contribuie la creșterea în greutate, scrie Shefinds.

Fresh-ul de portocale este o băutură recunoscută ca sănătoasă, alături de ceai sau cafea fiind mereu prezentă la micul dejun. Experții în sănătate avertizează însă că sucul de fructe nu este atât de sănătos pe cât se crede. Mai ales dacă vrem să slăbim sau, mai rău, dacă avem diabet. O serie de studii medicale arată că acest lucru poate duce la probleme metabolice importante şi boli grave.

Un pahar de suc de portocale conține aproximativ 21 de grame de zahăr

„O băutură care ar trebui să fie evitată dimineața este sucul de portocale”, spune nutriționista Jeanette Kimszal. Practic, un pahar de suc de portocale conține aproximativ 21 de grame de zahăr. „Un pahar are și mai puțin de 1 gram de fibre, așa că, practic, consumi un pahar de zahăr”, adaugă ea.

Fructoza este tot zahăr

„Un singur pahar de suc de portocale poate conține 24 de grame de zahăr sub formă de fructoză”, explică și dieteticianul Josh Schlottman. „Dacă bei tot acest zahăr la prima oră, dimineața, îți poți da peste cap nivelul de zahăr din sânge și de insulină”, susține el, subliniind că, deși credem că fructoza din portocale este zahăr „natural”, tot zahăr este.

Ficatul este singurul organ care poate metaboliza fructoza în cantităţi importante. Când ficatul primeşte mai multă fructoză decât poate gestiona, o parte din ea este transformată în grăsime. O anumită cantitate din această grăsime se depune în ficat şi contribuie la acumularea de celule adipoase şi la rezistenţa la insulină.

Creșterea nivelului de glucoză din sânge și consecințele ei

Kimszal adaugă că, în ceea ce privește creșterea în greutate, ingerarea unei cantități mari de zahăr, precum aceea din sucul de portocale, este absorbită rapid în fluxul sanguin, provocând o creștere a nivelului de glucoză. Acest lucru determină apoi corpul să elibereze insulină pentru a stoca acea glucoză în țesutul adipos (celulele adipoase) până când corpul poate procesa în siguranță zahărul.

„Acest lucru poate contribui la creșterea în greutate datorită faptului că mâncăm din nou, înainte ca glucoza să fie eliberată”, precizează ea.

Cu ce putem să înlocuim fresh-ul de portocale

Nutriționiștii sugerează și doup opțiuni posibile pentru a înlocui fresh-ul de portocale de la micul dejun. În primul rând, ar fi bine să mănâncăm fructe întregi. „O bucată întregă de fruct include fibre odată cu sucul din ea, încetinind viteza cu care zahărul din fructe este absorbit”, spune Josh Schlottman.

O altă alegere ar putea fi un smoothie cu fructe întregi. „Adăugarea de proteine ​​și grăsimi bune la un smoothie cu fructe va ajuta la încetinirea absorbției zahărului și vă va oferi o masă mai echilibrată”, spune ea, iar astfel veți avea și o glicemie bună.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.