Eşti căsătorit? Iată cum poţi să iei 1.000 de lei de la primărie

Eşti căsătorit? Iată cum poţi să iei 1.000 de lei de la primărie

Persoanele care au împlinit sau împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie primesc de la Primăria Sectorului 3, începând din 2017, suma de 1.000 de lei de cuplu. Anterior, administraţiile locale din Capitală au acordat cel mult 500 de lei pentru „nunta de aur”, şi eventual câte un cadou şi o masă la restaurant. Tot de ajutoare de câte 1.000 de lei pot beneficia şi cei care aniversează 100 de ani.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local Sector 3, aprobată pe 22 decembrie 2016, cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie beneficiază din acest an de câte 1.000 de lei, faţă de numai 500 de lei în anii precedenţi.

„În prezent este aprobată noua metodologie de acordare a beneficiilor sociale, acordate din bugetul Consiliului Local Sector 3, fiind măsuri financiare complementare celor acordate din bugetul de stat, destinate asigurării unui standard minim de viaţă, susţinerii familiei şi copilului, promovării şi garantării exercitării de către persoanele cu nevoi speciale a drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

Acordarea acestor beneficii sociale în baza hotărârii de Consiliu Local este condiţionată de plata taxelor şi impozitelor locale, de prestarea de muncă în folosul comunităţii sau de efectuarea de anchete sociale”, se menţionează în Hotărârea de Consiliu Local Sector 3 privind acordarea unui spijin financiar cuplurilor domiciliate în Sectorul 3 care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească solicitanţii

Beneficiază de acest tip de sprijin, cu o valoare de 1.000 lei/familie, cuplurile care îndeplinesc următoarele condiţii:

– au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul calendaristic în care solicită sprijinul sau în anii anteriori

– au avut domiciliul pe raza Sectorului 3 în ultimii trei ani, anterior depunerii cererii.

Conform deciziei consilierilor locali, în situaţia în care unul dintre soţi decedează în intervalul dintre efectuarea anchetei sociale şi întrunirea comisiei/emiterea dispoziţiei de acordare a ajutorului, soţul supravieţuitor va încasa ajutorul social.

Potrivit unei alte Hotărâri de Consiliu Local Sector 3, tot câte 1.000 de lei vor primi şi persoanele care împlinesc 100 de ani. 

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.