Esti sofer? Iata ce sa NU faci pentru a prelungi viata masinii tale!

Recent ai devenit sofer, ori ai deja o experienta pe care ai acumulat-o in ani de zile? Iti place sa conduci, sa calatoresti, aceasta activitate relaxandu-te, pentru tine nefiind doar o necesitate? Exista foarte multe aspecte pe care nu trebuie sa le neglijezi in ceea ce priveste sanatatea automobilului tau, cele mai multe reprezentand defectiuni ale pieselor. Majoritatea situatiilor neplacute din trafic se datoreaza neglijentei soferilor, acestia ignorand simptomele pe care le prezinta de-a lungul timpului autovehiculul.

Este foarte important ca de cel putin 2 ori pe an, sa mergi la un service pentru ca automobilul tau sa fie verificat de profesionisti, chiar daca personal nu consideri ca acesta este defect. Mentenanta va stabili daca nu ai sesizat anumite simptome sau daca masina are nevoie doar de schimburile periodice, precum cele ale uleiurilor.

Simptome ale pieselor auto care nu trebuie neglijate!

 

  • Zgomotul.

 

Deseori, defectiunea unei piese auto conduce la modificarea sunetelor pe care le face in mod normal o masina. Astfel, se aud diverse zgomote, dinspre portiunea masinii care este defecta. Trebuie sa fii foarte atent la orice detaliu al masinii, deoarece aceasta iti va semnala cand, spre exemplu, ambreiajul, cutia de viteze sau sistemul de esapament necesita o verificare amanuntita la un service (acreditat). NU iti neglija siguranta si consultate cu specialisti care sa te ajute in rezolvarea problemei pe care o ai.

O componenta esentiala a masinii, care este responsabila de buna functionare a autovehiculului, este sistemul de esapament. Defectarea, uzarea pieselor, este semnalata de cresterea zgomotului pe care il face masina. Apeleaza la sfatul unui specialist, iar in urma verdictului, la Raoauto gasesti tevi de esapament, la cele mai bune preturi, putand da comanda online, simplu si rapid.

 

  • Mirosul.

 

In mod normal, masina nu emana niciun miros deosebit atunci cand este perfect functionala. Cu toate acestea, aparitia unui astfel de simptom, in mod special daca seamana cu cel de garnitura incinsa (arsa), se poate datora defectarii ambreiajului sau motorului. NU amana sa mergi la un service auto, tinand cont de situatiile neplacute care pot conduce la defectarea unor piese atat de importante.

 

  • Comportamentul  diferit.

 

Fiecare sofer isi cunoaste in timp masina, ajungand sa stie atunci cand aceasta are nevoie de un control auto. Daca automobilul nu permite schimbarea la fel de rapida a vitezelor, reactiile sale sunt intarziate, porneste foarte greu de pe loc, fara a mai prinde o viteza medie / mare, in acelasi timp, este necesar sa faci o vizita unui service auto. Aceste simptome sunt prezente in cazul mai multor defectiuni, asa ca este recomandat ca verdictul sa fie dat de catre o persoana autorizata, care te poate indruma si spre repararea automobilului.

La fel ca si organismul uman, o masina are nevoie de o ingrijire atenta, din partea unor profesionisti, care sa stabileasca daca aceasta este sau nu pregatita pentru a te proteja atat pe tine, cat si pe cei dragi tie si pe cei din jurul tau. Multe defectiuni se datoreaza uzurii, insa altele apar din cauza neatentiei si a lipsei de mentenanta acordata la momentul potrivit. Datorita riscurilor, NU trebuie sa amani o vizita la service-ul auto, alegand sa fii vigilent, sa previi evenimentele nefericite!

Fii atent la trafic, evitand sa pui in pericol viata, ori sanatatea, ta sau a celor din jur! Condu conform codului rutier si nu face alegeri ale caror consecinte nu ti le poti asuma!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.