Eveniment caritabil – ”Mâinile care se roagă sunt mâinile care ajută!

Băimărenii sunt invitați la expoziția în scop caritabil ”Mâinile care se roagă sunt mâinile care ajută!”.
Expoziția va avea loc duminică, 5 octombrie 2014, ora 12.00 în sala Bizantină din cadrul Catedralei Ortodoxe Episcopale ”Sfânta Treime”din Baia Mare Bd. Unirii, nr.17 .
Expoziția cuprinde 25 de icoane pe sticlă reprezentând personalități din istoria Bisericii. Icoanele variază atât ca și tematică cât și ca dimensiune, predominând icoanele care o reprezintă pe Maica Domnului.
Icoanele expuse spre vânzare sunt realizate de tinerii din Centrul de Zi împreună cu voluntarii ASSOC. Atât pentru tinerii din Centrul de Zi ASSOC cât și pentru voluntari, atelierele de pictură pe sticlă desfășurate în perioada iulie-septembrie au fost activități în care au putut să afle mai multe informații despre istoria religiei și armonia cromatică, finalizând cu conștiinciozitate icoanele tematice în dorința de a ajuta și ei prin munca lor.
Fondurile strânse din vânzarea icoanelor sunt folosite la ajutorarea unei familii nevoiașe din Satulung județul Maramureș. Familia descoperită în urma unei anchete sociale, realizată de asistenții sociali ASSOC este un caz prioritar pentru asociație . Tot în sprijinul familiei vor fi folosite și fondurile strânse la standul ASSOC prezent în cadrul Festivalului Tomana Băimăreană.
Inițiativa, aflată la prima ediție, face parte dintr-o serie de evenimente de strângere de fonduri reunite sub titlul ”Mâinile care se roagă sunt mâinile care ajută! ”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.