Eveniment inedit în Sala Millennium din Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheș a creat un moment special dedicat Zilei Internaționale de conștientizare a autismului

„Cea mai frumoasă activitate pentru mine este să îmi petrec cât de des timp cu copii și tineri din comunitatea noastră, să le fiu aproape, să îi ascult, să îi susțin. Fiecare cetățean contează în Baia Mare, comunitatea noastră fiind unică prin diversitatea sa și prin iubirea și prietenia pe care ne-o purtăm unii altora. În același timp, am mai zis asta și îmi mențin părerea, cel mai greu lucru în România nu este să obții fonduri, ci să schimbi mentalități. Cea mai dură luptă se dă cu lipsa de interes, empatie, frica de schimbare, de acceptare a celui care nu este asemeni nouă.
Ziua Internațională de conștientizare a autismului, marcată anual în 2 aprilie, este un bun prilej de a ne întoarce atenția și aprecierea spre oamenii cu suflet mare care se implică în cauza copiilor și tinerilor speciali. Interpretarea noastră este singurul aspect care îi diferențiază pe cei cu autism, deci e important să reținem: autismul nu se vindecă, ci se înțelege, se recuperează, se trăiește, se acceptă.
Dragi părinți de copii speciali, dragi terapeuți și specialiști implicați și dedicați trup și suflet, uman și profesional, sunt alături de voi.
Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată în fiecare an la data de 2 aprilie, însă noi, în Baia Mare, am organizat ieri un eveniment menit să le aducă bucurie copiilor și tinerilor. Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială în parteneriat cu Asociația Autism Baia Mare, au transformat Sala Millennium într-un adevărat spațiu de joacă cu tobogane, lego, jocuri recreative și mult așteptatul tort.
La eveniment au participat aproximativ 60 de copii dintre care 36 beneficiari ai Centrului Luchian și ai Asociației Autism Baia Mare și 25 de copii de la Școala Gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare. Distracția a fost la cote maxime, i-am avut alături și pe Minnie și Mickey Mouse, clovni pe picioroange și alte personaje de poveste.” a menționat Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.