EVENIMENT: Lansare carte „Revoluţia din 1918 şi Unirea Ardealului cu România”, ediţia a II-a

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Editura Marist organizează lansarea cărţii „Revoluţia din 1918 şi Unirea Ardealului cu România”, ediţia a II-a, autor: Ion Clopoţel,volum apărut la Editura Marist, Baia Mare, 2018.Evenimentul va avea loc Joi, 6 decembrie de la ora 13.

Vor prezenta cartea: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” şiCristian Mareş, directorul Editurii Marist.

Ion Clopoţel (1892-1986) a fost gazetar, scriitor, istoric şi critic literar, sociolog, memorialist, om politic, profesor, luptător pentru idealurile neamului românesc, personalitate remarcabilă a vieţii culturale a secolului al XX-lea. A fost deputat şi şef al Biroului de presă la Marea Adunare Naţională din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, iar apoi a îndeplinit funcţii importante la cele mai cunoscute publicaţii din România, ieşind la pensie în 1961 din prestigioasa funcţie de director al Bibliotecii Centrale Universitare Bucureşti, încheind o longevivă şi impresionantă activitate profesională. 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.