Eveniment special ”Dikh Angle – Priveşte înainte” dedicat Zilei Internaționale a Romilor, în Baia Mare

Eveniment special ”Dikh Angle – Priveşte înainte” dedicat Zilei Internaționale a Romilor, în Baia Mare.

Sâmbăta, 14 aprilie 2018, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare a avut loc un eveniment special ”Dikh Angle – Priveşte înainte”,  dedicat Zilei Internaționale a Romilor.

Cei prezenți au avut parte de un spectacol plin de culoare: teatru, dansuri tradiționale, recital și o expoziție de pictură

Evenimentul a fost organizat de către Asociația ”Young Roma” Maramureş cu sprijinul  Primăriei Baia Mare.

La eveniment a fost prezent și primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a declarat :
„Ziua Internațională a Romilor a fost motivul întâlnirii mele, în special , cu tinerii din această comunitate. Tineri, pe care îmi doresc să îi orientăm spre educație, muncă, cultură, igienă, respect pentru ordine și lege. E momentul să punem capăt pungilor de mizerie de la marginea unor cartiere ale orașului. E momentul să oprim exploatarea copiilor romi de către unii adulți care îi trimit la cerșit sau îi încurajează spre infracțiuni. Nu îmi doresc să ignorăm această moștenire prezentă de aproape 30 de ani în Baia Mare. Îmi doresc să fim un exemplu al unei integrări corecte pentru cei care își doresc acest lucru. Bine cu forța nu putem face, nu e ușor. E cea mai mare provocare nu doar pentru Baia Mare, cât și pentru întreaga Europă.”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.