Exporturi de cereale record, din România

România se redresează din punct de vedere economic. Acest fapt este arătat de exporturile de cereale care s-au făcut în luna iulie a anului curent. Două treimi din cerealele exportate prin portul Constanța sunt românești, celelalte fiind din Ungaria, Bulgaria sau Serbia.

”Se constată o creștere pe acest segment de aproape trei ori mai mare decât în urmă cu șapte ani. Exporturile sezonului trecut s-au ridicat la circa 8 milioane de tone, în mare parte grâu și porumb. După cum susțin  experții, recolta de cereale a României este prognozată la 20,5 mil. tone, în creștere ușoară. Pentru prima oară după mulți ani putem să ne mândrim că, iată, avem o recoltă de cereale pe care o așteptam. Prin portul Constanța, în luna iulie, comercianții de cereale și semințe oleaginoase au exportat 2,6 milioane tone. Este un record istoric și o afacere care a adus 500 milioane euro în conturile exportatorilor”, a subliniat Liviu Marian Pop, senator de Maramureș.

Fermierii români sunt încurajați să investească și în depozitarea cerealelor în condiții proprii, astfel încât să nu fie nevoiți să o ofere spre vânzare încă din primele zile ale fiecărei campanii. În acest mod s-ar putea urmări piața internațională, iar profiturile ar fi pe măsura așteptărilor lor.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.