Expoziția de pictură „Armonii în Labirint”

klaraLuni, 2 iunie ora 17, în Salonul Artelor, a avut  loc vernisajul expoziției de pictură modernă Armonii în Labirint, organizat de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Mureș.

Au expus artistele plastice mureşene Balazs Klara şi Veress Zsuzsa.
Este a doua lor prezenţă pe simezele Biblotecii Judeţene, prima lor expoziţie fiind una de icoane, Icoana din fereastră, care s-a bucurat de frumoase aprecieri şi un interes remarcabil. Şi în pictura abstractă, cele două artiste surprind prin originaliate şi dezinvoltură.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 2-16 iunie la Salonul Artelor.
Evenimentul a fost  dublat de un recital de poezie din lirica românească și universală intitulat Pe unde umbli, poezie? susținut de poetul Nicolae Băciuţ.
A prezentat: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, Nicolae Băciuţ, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mureş.

 

IMAGINI RUPTE din RAI! TOP 10 plaje DE VIS (FOTO) 1386 afisari 02-06-2014 de ziarulring.ro IMAGINI RUPTE din RAI! TOP 10 plaje DE VIS (FOTO) Share on facebook Share on twitter Follow on Google+ 2 Tu unde te relaxezi vara asta? Deşi vremea este cam capricioasă, am început deja să visăm la vacanţa de vară, petrecută pe o plajă însorită, scăldată de apă cristalină. Şi chiar dacă trebuie să ne mulţumim cu apele Mării Negre, nu ne împiedică nimeni să visăm la o plajă exotică, la un paradis tropical îndepărtat sau la un sătuc pitoresc aşezat pe meleaguri însorite. Iată un top al celor mai frumoase plaje de pe glob: 1. Whiteheaven, Insula Whitsunday, Australia. Plaja se întinde pe 7km, iar nisipul alb este format din silică, în procent de 98%. whiteheaven, australia 2. Zanzibar, Tanzania. Insula africană Zanzibar este înconjurată de apele Oceanului Indian, iar cultura locală completează peisajul exotic. 3. Coasta Amalfi, Italia. Plajele nu sunt întotdeauna formate din nisip alb sau înconjurate de palmieri. Unele sunt mai greu accesibile, dar peisajul înconjurător, căsuţele colorate şi albastrul Mediteranei transformă coasta într-o locaţie pitorească pentru o vacanţă de vis. 4. Insulele Bahamas. Formată din peste 2000 de insule mari şi mici, Bahamas este o destinaţie caraibeană de lux pentru cei care caută palmieri şi apă turcoaz. 5. Punta Cana, Republica Dominicană. Aflându-se în estul Repulicii Dominicane, localitatea Punta Cana oferă un peisaj de vis, dar şi ocazia de a practica sporturi acvatice, precum scufundări sau water sky. 6. Plaja ascunsă-Insulele Marieta-Mexic. Plaja unică a fost creată de o explozie, în urmă cu aproape 100 de ani, când insulele nelocuite erau folosite ca sit de testare a armamentului explozibil de către Guvernul mexican. 7. Bora Bora, Tahiti. Apa turcoaz şi căbănuţele primitoare din lemn oferă o experienţă de vis celor care îşi pot permite o vacanţă în această destinaţie de lux. Insulele sunt înconjurate de recifuri de coral, iar un vulcan stins completează peisajul exotic. 8. Insulele Seychelles. Aflate la 1600 km est de continentul african, înconjurate de apele Oceanului Indian, Seychelles sunt compuse din mai mult de 115 insule mici care ascund plaje izolate, unele având formaţiuni de rocă unice. 9. Insulele Maldive. Insulele de vis se află în vecinătatea subcontinentului Indian şi sunt formate din 26 de atoli ce cuprind aproape 2000 de insuliţe de corali. Maldivele se află la cea mai joasă altitudine pe glob, punctul maxim atins fiind de 2,5 metri. Insulele mari au hoteluri de lux şi căbănuţe destinate turiştilor, însă pot fi vizitate şi insulele mici, unde populaţia predominant islamică încearcă să menţină un stil de viaţă mai izolat. 10. Navagio, Zakynthos, Grecia. Plaja este cunoscută ca şi golfuleţul contrabandiştilor, după ce în 1983 un vas ce transporta ţigări a eşuat aici. Plaja este izolată, iar epava constituie un loc ideal pentru fotografii inedite. Sursă foto wordporm.com

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul „ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/life-inedit/238156/2014/IMAGINI-RUPTE-din-RAI-TOP-10-plaje-DE-VIS-FOTO-

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.