Extratereștrii ar fi existat deja pe Terra, cred unii cercetători. De ce au părăsit Pământul

Întrebarea referitoare la existența extratereștrilor este una dintre cele mai intrigante din lumea științifică. Iar unii cercetători cred că aceștia au vizitat deja Terra.

În 2017, un om de știință american a arătat că forme de viață mult mai avansate decât rasa umană ar fi realitate, doar că acestea au dispărut cu mult timp în urmă, arată The Independent.

Jason Wright, profesor de astronomie și astrofizică la Pennsylvania State University a publicat un studiu numit „ Prior Indigenous Technological Species”, în care arată că specii „tehnologizate” ar fi trăit pe Terra în urmă cu miliarde de ani, înainte de apariția oamenilor.

„Dat fiind faptul că poate găzdui forme de viață complexe, cea mai evidentă origine a speciilor anterioare oamenilor, de orice fel ar fi ele, este Pământul”, a spus Wright, adăugând și că lumea științifică ar trebui să fie atentă la planeta Venus, din acest punct de vedere.

Profesorul mai crede și că aceste specii antice extrem de dezvoltate au dispărut, dar că în trecut ar fi putut fi găsite urme ale existenței lor, pe care le numește „tehnosemnături”. Totuși, în prezent, Wright le consideră dispărute, în principal din cauza mișcării plăcilor tectonice și a eroziunii continue.

Acesta mai spune că urmele lăsate de formele de viață inteligente care au precedat oamenii ar putea fi găsite pe suprafețe precum cea a Lunii sau a planetei Marte.

Cercetătorul explică dispariția acestora printr-un foarte probabil cataclism sau un eveniment natural precum impactul cu un asteroid ori o catastrofă climatică. Totuși, momentul în care o astfel de teorie se va confirma pare să fie destul de departe și, cel mai probabil, ideea existenței vieții extraterestre va anima lumea științifică pentru mult timp de acum înainte.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.