FANTOMĂ extraterestră. O femeie se plimbă pe planeta MARTE. Cum explică NASA imaginile ŞOCANTE | GALERIE FOTO

Destul de des apar siluete ciudate în fotografiile care vin de pe planeta Marte. Iată cele mai bizare forme care au fost surprinse de cercetătorii NASA care analizează imaginile transmise de pe această planetă.

O fotografie realizată de roverul Curiosity, ce pare să înfățișeze o femeie care se deplasează pe planeta Marte, a născut o adevărată isterie pe Internet.

Imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare, iar mulți utilizatori ai Internetului susțin că dețin, astfel, dovada că Planeta Roșie este bântuită.

Cu toate acestea, astronomii spun că imaginile surprinse de rover pot da naștere cu ușurință unor iluzii și unor interpretări greșite, conform Huffington Post.

Roverul Curiosity transmite specialiștilor de pe Pământ, la sfârşitul fiecărei zile marţiene (care durează 24 de ore şi 39 de minute) datele pe care le-a adunat în acest interval de timp. Printre acestea se numără şi fotografii de înaltă rezoluţie.

Specialiştii spun că ”femeia de pe Marte” ar fi, de fapt, ”pareidolia”, un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o intepretare greşită. Mai exact, stimuli externi sunt percepuţi şi interpretaţi de anumite persoane drept obiecte familiare, cunoscute. De cele mai multe ori, stimulii percepuţi sunt vagi sau obscuri, dar observatorul extern îi percepe ca fiind clari şi precişi.

GALERIE FOTO: Ultimele imagini conţin o siluetă aparent de femeie care intrigă cercetătorii NASA. Cum sunt prelucrate şi interpretate imaginile.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.