Fără solicitări de azil. Câte persoane au pătruns în Maramureș în ultimele 24 de ore?

În data de 15.08.2022, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin PTF Sighetu Marmației, 1.361 persoane, cu 243 autoturisme.
Din cele 1.361 persoane, 991 sunt cetățeni ucraineni. În data de 15.08.2022 în același interval orar, în PTF Sighetu Marmației nu au fost solicitări de azil.

‼️În data de 14 august a.c., polițiștii de frontieră au depistat șapte persoane care au trecut ilegal frontiera ”verde” din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Acestea au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat cu autospecialele din dotare 11 persoane, însoțite de jandarmi, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. De asemenea, opt persoane, însoțite de voluntari, au fost transportate la Gara CFR, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București. Alte șase persoane au fost transportate la locație de cazare din municipiul Sighetu Marmației.
În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.