Farul Constanta a produs prima infrangere liderului Stiinta Baia Mare

In a treia etapa din Play-Off, pe stadionul Mihail Naca, Farul Constanta a invins liderul Stiinta Baia Mare dupa o partida pe care marinarii au controlat-o in totalitate.

Zimbrii s-au prezentat la Constanta cu o echipa din care au lipsit majoritatea titularilor de drept, astfel ca Farul nu a ratat sansa de a se impune dupa un joc in care gazdele s-au afat mai mereu in jumatatea de teren a adversarilor.

Primul sfert de ora nu a produs modificari pe tabela de marcaj desi constantenii au avut initiativa, dominand mai ales pe inaintare. Minutul 17 a adus deschiderea scorului, Vlaicu a patruns prin defensiva maramuresenilor si Mototolea a finalizat, Vlaicu remarcandu-se apoi si din fata butului pentru ca scorul sa devina 7-0.

Tot Vlaicu a fost cel care a marit diferenta de scor dintr-o lovitura de pedeapsa concretizata cu intentia de a pune o si mai mare presiune asupra zimbrilor care din minutul 30 au ramas in 14 jucatori dupa ce P. Ailenei a vazut cartonasul galben.

Superioritatea numerica a marinarilor a fost fructificata la un minut distanta, un mol de margine fiind la originea eseului marcat de Agiacai. Vlaicu a ratat transformarea insa Farul s-a desprins la 15-0.

In ultimul minut al primei parti I.Pop a trimis in bara transversala o lovitura de pedeapsa insa maramuresenii au recuperat balonul faza avand ca finalizare un eseu a lui Bucur. Transformarea nu a fost reusita pentru ca I.Pop a nimerit din nou bara, laterala de aceasta data, scorul pauzei fiind 15-5.

Partea secunda a avut aceeasi desfasurare de forte cu Farul avand initiativa, prima sansa de a marca puncte a ratat-o insa Vlaicu in minutul 60 cand de la mare distanta centrul marinarilor nu a nimerit cadrul butului advers.

A urmat apoi o actiune hotarata a elevilor lui Cristi Petre si Crichton a marcat primul eseu in tricoul echipei de la malul marii, forta de patrundere a jucatorului de linia a doua facand diferenta. Vlaicu a transformat si scorul a devenit 22-5.

Stiinta Baia Mare a incercat pe final sa revina insa prezenta maramuresenilor in 22-ul gazdelor a ramas fara finalizare, un contra-atac al constantenilor aproape de finalizare prin Vueti Baivi anuntand cel de-al patrulea eseul al Farului.

Acesta a venit in minutul 78 cand Jantjies a trimis inteligent un balon de urmarie si Tuchashvili a marcat o incercare pentru bonusul ofensiv. Sabbagh a nimerit bara din tentativa de transformare, imediat dupa reluarea jocului zimbrii replicand cu un eseu marcat de Bucur pe care I.Pop a izbutit sa-l transforme.

Farul Constanta s-a impus cu rezultatul de 27-12 in fata celor de la Stiinta Baia Mare, marinarii reusind o victorie de cinci puncte pentru cele patru eseuri marcate zimbrilor care au suferit prima infrangere dupa 14 partide disputate in SuperLiga CEC Bank.

Pentru Farul urmeaza saptamana viitoare o partida decisiva, barajul de calificare in semifinale, adversara constantenilor urmand a fi stabilita dupa ultima etapa din Play-Out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.