FCM Baia Mare debutează pe teren propriu în Liga 2. Hai FCM Baia Mare! Drum bun, FCM Baia Mare!!!

FCM Baia Mare LOTNou promovată în Liga 2, după ce a câștigat seria C 5, fără gol primit acasă, FCM Baia Mare și-a stabilit lotul de jucători cu care va aborda ediția 2015-2016 a campionatului din Liga 2. Cu nu mai puțin de 10 nume noi în lot, conducerea executivă a clubului nu s-a sfiit să stabilească un prim obiectiv elevilor antrenați de Dorin Toma și Cristian Bogdan, acela de a accede în play-off-ul competiției. În funcție de locul clasat în campionat, în iarnă obiectivul s-ar putea modifica, în funcție și de susținerea financiară de care va beneficia FCM Baia Mare de la Consiliul Local. Un prim pas în aces sens a fost făcut, prin alocarea sumei de 600.000 lei de către cosilierii locali pentru susținerea activității sportive din cadrul clubului, sumă care ar putea fi mărită trimestrial, în funcție și de rezultatele echipei, de performanța care se dorește a se realiza și în fotbalul băimărean.

Până una alta, se anunță un campionat extrem de dificil pentru FCM Baia Mare, care din postura de nou promovată în Liga 2, va da piept cu echipe mai experimentate, rodate în a doua divizie fotbalistică a țării, cu echipe de tradiție care au retrogradat din Liga 1, cum ar fi Gaz Metan Mediaș, FC Brașov sau ”U” Cluj Napoca. Lor li se adaugă alte echipe de valoare precum CS Mioveni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea sau chiar UTA Bătrâna Doamnă, proaspăt promovată și ea .

Deși, la mai multe echipe există probleme financiare și participarea lor în campionat a stat sub semnul întrebării până aproape de termenul limită de înscriere, din punct de vedere fotbalistic lupta pentru promovare și mai ales pentru retrogradare se anunță a fi una acerbă și încrâncenată. Sistemul competițional din acest an prevede promovarea echipelor clasate pe primul loc în cele două serii, urmând ca pentru ultimul loc de promovare să se dispute un baraj în trei cu ocupantele locurilor doi din cele două serii și ocupanta locului 12 din Liga 1. Pentru stabilirea echipelor retrogradate play-off-ul pare că va fi o luptă pe viață și pe moarte, ocupantele locurilor 10-12 vor retrograda direct, urmând ca ocupantele locurilor 9 din cele două serii să dispute un meci de baraj pentru rămânerea în Liga 2.Așadar un sistem competițional infernal, cu 36 de etape de disputat, inclusiv meciurile din play-off și play-out, și tot atâtea examene dificile pentru FCM Baia Mare.

Sâmbătă 29 august 2015 este primul examen dificil, pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”, FCM Baia Mare întâlnește FC Brașov, echipă care până în vara acestui an activa în Liga 1. Este inutil să insităm asupra imensului scandal, cu iz penal, creat în ultima etapă de campionat, când FC Brașov a remizat acasă cu Gaz Metan Mediaș, jucătorii brașoveni primind o primă consitentă, pentru egalul obținut și salvarea în extremis a Concordiei Chiajna. E cel puțin ciudat cum, ca și retrogradați în Liga 2, jucătorii brașoveni au fost premiați, în timp ce, cu puține zile înaintea startului de sezon în Liga 2, cu greu s-a găsit un sponsor la echipă. Maurer Imobiliare va sponsoriza lunar echipa cu 6.500 de euro, sumă ce ar putea crește în funcție de televizările de care va avea parte echipa brașoveană. Este la fel de adevărat că suma s-ar putea și diminua.

Conducerea clubului FC Brașov nu recunoaște explicit intenția de a promova în Liga 1, dar este clar pentru toată lumea că FC Brașov este o candidată la promovare, chiar dacă lotul brașovenilor a suferit serioase modificări. Din câte se pare, FC Brașov și-a trimis la meciul de cupă de la Rădăuți antrenorul secund Mihai Stere, pentru a o spiona pe FCM Baia Mare. Acest lucru spune multe despre intenția stegarilor de a veni la Baia Mare cu gâdul la cele trei puncte, extrem de prețioase, de altfel.

Extrem de prețioase sunt cele trei puncte și pentru băimăreni, care își doresc să facă o figură frumoasă în Liga 2, și o victorie contra celor de la FC Brașov, le-ar acorda încredere pentru următoarele două meciuri pe care băimărenii le vor avea de disputat în deplasare la Pâncota și Caransebeș.

FC Brașov și-a anunțat lotul cu care va aborda campionatul: Daniel Mutu, Bogdan Căucă, Alexandru Tănase (portari); Cosmin Letan, Alexandru David, Andrei Poverlovici, Ionuț Puțanu, Ionuț Hlinca, Mihai Istrofor, Ciprian Perju, Vlad Olteanu (fundași); Răzvan Avram, Horia Popa, Alexandru Burlacu, Șerban Moraru, Vlad Munteanu, Sebastian Ianc, Claudiu Codoban, Claudiu Pamfile (mijlocași); Marius Matei, George Mareș, Daniel Ene, Bogdan Rusu, Mugurel Buga (atacanți).

Pentru partida de sâmbătă de la Baia Mare, tehnicienii Cosmin Bodea și Mihai Stere se confruntă cu destule accidentări în lot, Mugurel Buga, Claudiu Codoban, Alexandru David, Răzvan Avram și Horia Popa nu s-au putut antrena normal. Ca atare, primul 11 al stegarilor are destule semne de întrebare pentru partida cu FCM Baia Mare.

De cealaltă parte FCM Baia Mare și-a anunțat și ea lotul cu care va aborda campionatul: Alin Bota, Octavian Ormenișan, Karoly Fila, Iuliu Roșiianu (portari); Marius Hodor, Milian Urs, Ciprian Duruş, Răzvan Lupu, Vlad Potecu, Vlăduţ Gherman, Cătălin Savin, Florin Ilie (fundași); Valer Giurgiu, Mădălin Popa, Mihai Deac, Dănuţ Ivănică, Ionuţ Bratima, Cosmin Sîrbu, Radu Leonte, Paul Păcurar,  Şter Adrian, Silviu Balaure, Alin Ignea, Daniel Munteanu, Adrian Codin (mijlocași); Vasile Pop, Sergiu Arnăutu (atacanți)

Între celelalte meciuri ale primei etape se distinge partida de la Arad unde UTA Bătrâna Doamnă încearcă să producă surpriza etapei și priveșete încrezătoare meciul cu Gaz Metan Mediaș. O altă nou promovată Chidia Târgoviște primește și ea vizita unei echipe retrogradate din Liga 1, ”U” Cluj Napoca, cu o echipă mult întinerită cu jucători proveniți de la echipa de juniori campioni naționali în 2014. Dacă promovatele joacă acasă toate cu echipe retrogadate din Liga 1, să mai spunem că două echipe cu probleme financiare serioase Metalul Reșița și FC Bihor, joacă acasă cu Olimpia Satu Mare, respectiv CS Mioveni alte două echipe cu pretenții de play-off, și e greu de crezut că vor putea trece cu bine de aceste jocuri.

Dar iată programul primei etape din Liga 2, seria 2:

Unirea Târlungeni – Șoimii Pâncota; UTA Bătrâna Doamnă – Gaz Metan Mediaș; Chindia Târgoviște – ”U” Cluj Napoca; FC Bihor – CS Mioveni; Metalul Reșița – Olimpia Satu Mare; FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea; FCM Baia Mare – FC Brașov.

Hai FCM Baia Mare! Drum bun, FCM Baia Mare!!!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.