FCM Baia Mare mai face o victimă în Cupa României

FCM BMFCM Baia Mare – FC Voluntari 1 – 0 (0-0)!!!

O nouă performanță pentru FCM Baia Mare în Cupa României: a eliminat-o (și) pe FC Voluntari din șaisprezecimile Cupei României, după ce a învins-o cu scorul de 1-0 (0-0)! Elevii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan bifează a treia victorie în actuala ediție a Cupei României, după ce anterior mai eliminase din competiție pe Bucovina Rădăuți și Olimpia Satu Mare.

După începutul în forță de campionat și preluarea șefiei seriei Vest a Ligii 2, în tribunele Stadionului Municipal ”Viorel Mateianu” s-au srâns în jur de 5.000 de spectatori, să vadă la treabă FCM Baia Mare, dar și ocupanta ultimului loc în Liga 1, FC Voluntari, cu mulți jucători cu experiență în lot și un tânăr antrenor, afirmat la Dinamo București: Flavius Stoican.

Meciul a fost unul echilibrat și de mare angajament la mijlocul terenului, băimărenii demonstrând că nu întâmplător sunt lideri în liga secundă, pe teren nu existând nici o diferență de valoare. Este adevărat că FCM Baia Mare a aliniat un prim unsprezece cu jucători care au meciuri și experiență de prima ligă, dar evoluția din meciul cu FC Voluntari, ne dă speranțe că FCM Baia Mare se află pe un drum ascendant, cu șanse reale de îndeplinire a obiectivului stabilit pentru acest dificil an competițional, clasarea între primele șase echipe ale seriei, și, implicit participare în play-off.

Fără Pancu, Maftei sau Kone, FC Voluntari nu a impresionat în fața unei echipe a băimărenilor care leagă jocul din ce în ce mai bine, de la un meci la altul. De cealaltă parte, FCM Baia Mare a jucat cu multă dezinvoltură, mai ales în partea a doua a jocului, reușind să controleze mijlocul terenului în cele mai multe momente. Este extrem de îmbucurător faptul că, în lipsa lui Ormenișan, portarul titular în campionat al băimărenilor, evoluția lui Alin Bota a fost foarte bună, el având intervenții decisive și salvatoare la acțiunile ilfovenilor. Și, nu numai Alin Bota s-a evidențiat în jocul echipei, ci și cei introduși de antrenorul Dorin Toma și care au jucat mai puțin. Foarte bună a fost și evoluția lui Sergiu Oltean, cu intervenții sigure în fața atacantilor de la FC Voluntari: Mihai Costea și Voduț. Regretabilă accidentarea lui Savin, care și el a avut o prestație apreciată. Să mai spunem că valoarea lotului băimărean permite, iată, rotirea jucătorilor din lot, în meciuri oficiale și cu rezultate foarte bune pentru FCM Baia Mare, semn că tehnicienii băimăreni au gândit bine această strategie de abordare a competițiilor oficiale, în condițiile unui sezon de toamnă extrem de încărcat.

Golul victoriei pentru FCM Baia Mare a fost înscris de Codin în min. 88, la capătul unei acțiuni în care Vasile Pop a preluat o minge aproape de centrul terenului, a pătruns pe partea dreaptă a atacului băimărean, a trecut în viteză de experimentatul Novakovic, a intrat în unghi în careu, și din cădere a trecut mingea de nefericitul portar Balauru, iar din fața liniei porții Codin a trmis mingea în plasă, consființind o calificare meritată și muncită.

Dorin Toma (antrenor FCM Baia Mare): ” Diferența a facut-o atitudinea jucătorilor, determinarea, buna organizare, la fel, în repriza a doua, în prima repriză am avut probleme, și dorința lor de afirmare. Ne dorim ca orice echipă care vine în Baia Mare să joace pentru acest public minunat”

Flavius Stoican (antrenor FC Voluntari): Cred eu, că astăzi, diferența a făcut-o faptul că facem greșeli individuale nepermise, greșeli impardonabile.Chiar dacă eu îmi doresc foarte mult de la jucători sunt conștient că în anumite momente ale jocului, faptul că ai o stare de oboseală,nu poți să te exprimi așa cum îți dorești. FCM Baia Mare este o echipă care are în componeță jucători care au jucat în primul eșalon, jucători care poată să facă diferența, cel puțin la nivelul Ligii a doua și sunt convins că va avea un cuvînt greu de spus”

Așadar, proiectul FCM Baia Mare merge mai departe! Meciul cu FC Voluntari a arătat că la echipă se muncește și se muncește bine, și încet-încet putem spera la mai mult, pas cu pas. Căci, ce altceva este mai îmbucurător pentru suporterii băimăreni, decât această flacără reaprinsă de FCM, că Baia Mare ar putea evolua în Liga 1?

 

FCM Baia Mare – FC Voluntari 1-0 (0-0)

Stadion Municipal ”Viorel Mateainu”

Spectatori: cca. 5000

A înscris: Codin (min.88)

Șuturi la poartă: 6-12;

Pe poartă: 3-4;

Cornere: 3-1;

Faulturi: 18-15

Cartonașe galbene: Oltean, Ignea, Deac, respectiv Pârvulescu, Mihai Costea

 

FCM Baia Mare: Bota – Savin (min.64 Străuț), Oltean, Florin Ilie, Duruș, Ignea, Bratima (min.46 Păcurar), Deac, Radu Leonte, Vasile Pop, Sergiu Arnăutu (min.75 Codin). Rezerve: Fila – Lupu, Hodor, Urs. Antrenori: Dorin Toma (principal) și Bogdan Cristian (secund).

 

FC Voluntari: Balauru – Laurențiu Rus, Sorin Rădoi, Novakovic, Briceag, Pârvulescu (min. 46 Zaharia), Novac, Nicolae Grigore (min. 60 Bălan), Mihai Costea, Alin Cârstocea, Voduț. Rezerve: Petrariu – Achim, Mihai Vasile, Iorga, Vâlceanu. Antrenori: Flavius Stoican (principal) și Alin Chițu (secund).

 

Faze importante:

Min.10 – incursiune Mihai Costea pe partea stangă, intră în careul de 16 m, centrarea sa către Voduț, este blocată în ultimul moment de Oltean;

Min.12 – Sorin Rădoi blochează și el centrarea pe 6 m a lui Ignea;

Min.14 – Cărstocea șutează peste poarta lui Bota, din careul de 16 m;

Min.20 – Rus intervine prin alunecare în fața lui Vasile Pop, pe linia de 16 m, la o fază în care atacantul băimărean scăpa singur spre poartă;

Min.22 – Deac șutează și el de la 18 m, peste poarta lui Balauru;

Min.24 – Briceag trimite un șut-centrare, pe langă poartă;

Min.25 – șutul lui Ignea de la 16 m este respins în corner de Balauru, la o fază frumoasă, lucrată de Arnăutu;

Min.28 – Florin Ilie greșește în defensivă, dar șutul lui Voduț din careu trece peste poartă;

Min.32 – Rădoi șutează puternic din lovitură liberă, respinge Bota, Voduț ratează intercepția cu mingea, iar fundașii băimăreni resping în corner;

Min.34 – Voduț este dechis de Novak peste apărarea băimăreană intră în careu și singur cu Bota nu-l poate învinge pe acesta;

Min.55 – Duruș centrează foarte bine în careu, dar capul lui Oltean merge pe langă poartă;

Min.65 – Ignea pătrunde în careu în unghi, iar șutul său este respins în corner de Balauru;

Min.67 – șutul lui Laurențiu Rus din 16 m trece puțin pa lângă;

Min.69 – Cârstocea șutează și el dar Bota este la post;

Min.72 – Deac bâlbâie o mingea în careul oaspeților și ratează șansa de a rămâne singur cu poartarul;

Min.77 – Codin șutează în poartar, mingea ajunge la Vasile Pop care șutează peste poartă din 8 m, la o fază inteligent lucrată de Străuț și Păcurar;

Min. 88 – Vasile Pop primește o minge aproape de mijlocul terenului advers, și face o cursă pe partea dreaptă, la capătul căreia, după ce l-a ridiculizat pe Novakovic, a pătruns în careul oaspeților și cu toată opoziția lui Balauru, ieșit în întâmpinare, reușește să trimită în fața liniei porții, de unde Codin dă lovitura de gratie, și introduce mingea în poartă: 1-0!

Min.90+3 – fluier final, FCM Baia Mare se califică în optimile Cupei României!!!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.