Felix Frant:,, Toata misiunea si mesajul lui Isus este despre iubire! ” 

Felix Frant:,, Toata misiunea si mesajul lui Isus este despre iubire! ”
Parintele Felix Frant, dupa tragedia de la catedrala Notre Dame din Paris, ne-a acordat un interviu in exclusivitate.
Parinte Felix Frant in Saptamana Mare, de ziua mondiala a Artei, s-a intamplat o mare tragedie. Catedrala Notre Dame a fost cuprinsa de flacari. Ce ne puteti spune in plus fata de tot ce s-a spus despre Catedrala Notre Dame?
 Imi plec capul si ma inclin neputincios in fata realitatii!
Saptamana Mare pentru romano-catolici. Care-i mesajul acestei Saptamani pentru crestini?
Saptamana mare, e saptamana in care ar trebui sa privim mai adanc in noi in partea esentiala a noastra si sa o raportam la Cristos, daca el din iubire a acceptat crucea si consecintele ei, eu ce fac din iubire ? De fapt toata misiunea si mesajul lui Isus este despre iubire !
Credeti ca se va ajunge intr-un viitor nu prea indepartat la un numitor in ce priveste Sarbatorirea Pastelui pentru toti crestinii?
Sarbatoarea Pastelui la aceeasi data? Mai greu,  Papa a propus sa fie in a doua duminica din aprilie, insa a ramas la nivel de propunere; e greu de spus daca Pastele ar putea fi sarbatorit de toti la aceeasi data ! Eu cred ca divinul vrea insa oamenii complica lucrurile si nu-i mai lasa loc si lui Dumnezeu!
Cat de actual este mesajul Mantuitorului astazi?
Mesajul lui Cristos, a fost este si va fi actual pentru cei ce-l vor sa il urmeze cu seriozitate, Cristos este si un mod de a fi, un mod pe care pana la urma cu totii il cautam; e un mesaj al bucuriei si al sperantei, e o bucurie care dainuie,  El e binele uman si spiritual de valoare, nu ceva ieftin pe care din pacate multi il vedem doar materie in ceea ce trece si e usor de asimilat insa pentru moment!
Un gand pentru cititorii Jurnalmm
Un gand de pace si bine, e salutul lui Francisc de Assisi, care s-a hranit cu cuvintele si modul lui Cristos ! Pastele, Craciunul si alte sarbatori din calendar sunt sarbatorile sufletului; daca aceasta realitate esentiala a existentei noastre eterne nu e luata in seama, mai putem vorbi de Paste ? Celor de buna credinta Dumnezeu, Isus cel inviat sa reverse in sufletele lor pace !
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.