FESTIVALUL DE DATINI „MARMATIA 2014”

participanti marmatiaSâmbătă 27 decembrie 2014,  în  Centrul  municipiul Sighetu Marmaţiei   va avea loc cel mai important moment din cadrul FESTIVALULUI  DE DATINI „MARMATIA 2014”. Maramureșenii și oaspeții din țară și de peste hotare sunt așteptați  de la ora 12,30 la Alaiul  colindătorilor iar de la ora 14,00 la 21,00 la un Spectacol de datini și obiceiuri de iarnă la care își vor da concursul  Ansamblul focloric MARA, formațiile declarate câștigătoare la ediția a XLVI a festivalului.

De la ora 20,30 va avea loc un  Recital  extraordinar  prezentat de Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu și  și grupul instrumental  folcloric Crai Nou din Alba Iulia. La ora 21,30 va avea loc tradiționalul foc de artificii.

foto marmatiaOrganizează: Consiliul judetean Maramures, Consiliul Local Sighetu Marmaţiei, Primaria municipiului, Centrul Cultural Sighet, Muzeul Maramureşului și  Universitatea Babes-Bolyai, Extensia Universitară Sighetu Marmaţiei.

În ziua de 28 decembrie 2014, începând cu ora 10,00,  se va desfășura sesiunea de referate pe teme de etnografie și folclor, organizată de Muzeul Maramureșului Sighetu Marmației.

În sera zilei de 29 decembrie, de la orea 20,00, în sala de spectacole a Centrului Cultural de pe strada Iuliu Maniu nr. 31, va avea loc un concert caritabil  susținut de trupele Hybrid Symhony (Sighet) si Dirty Shirt (Seini). Jucariile si dulciurile  donate de participanți  vor ajunge la copii defavorizati din Sighetu Marmației. Organizatorii evenimentului sunt: Centrul Cultural Sighet, Hybrid Events, Pro Music și Dirty Shirt.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.