Festivalul „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, conceput să repună tradițiile pe harta Europei

Festivalul Intercultural de Tradiție Maramureșeană „Drumul lung spre Cimitirul Vesel” revine în perioada 12-16 august la Săpânța.

Potrivit organizatorilor, întregul festival este conceput astfel încât să pună Maramureșul pe harta turistică și culturală a Europei.

Ediția de anul acesta include concerte de muzică tradițională și simfonică, ateliere de meșteșugărit, degustări de produse locale și vizite în casele meșterilor din Țara Maramureșului. Aceștia își vor deschide casele pentru a arăta turiștilor atelierele în care creează obiecte rare, lucrate cu migala și suflet.

Vor evolua 120 de muzicieni din România, Irlanda, Scoția și Spania, iar celebrul compozitor irlandez Shaun Davey va oferi publicului, pe pajiștea festivalului, o colecție de compoziții clasice în primă audiție.”Prin acest festival încercăm să promovăm aceste valori autentice, să atragem atenția asupra lor”, a declarat Peter Hurley, directorul și inițiatorul festivalului, devenit între timp cetățean de onoare al comunei Săpânța.

Festivalul Intercultural de Tradiție Maramureșeană „Drumul lung spre Cimitirul Vesel” are ca scop creșterea turismului staționar în zonă, conservarea tradițiilor și a meșteșugurilor și expunerea culturii tradiționale în context european. Festivalul este realizat anul acesta cu finanțare UE prin Programul Operațional Regional și este sprijinit financiar și de o companie care acoperă o parte a cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

(AS — autor: Leontin Cupar)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.