„FII PREVENTIV, ALEGE SIGURANŢA!” – mesajul transmis de poliţişti elevilor din Fărcaşa –

În centrul activităţilor preventive pe care poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi le programează săptămânal se află copiii. Poliţiştii intră în universul lor, oferindu-le una dintre cele mai importante lecţii despre siguranţa personală.

Recomandările preventive au ajuns azi la elevii care frecventează şcoala din localitatea Fărcaşa. Pentru că indiferent de vârstă, unele reguli trebuie cunoscute şi respectate, un specialist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş le-a explicat elevilor aspecte privind răspunderea penală a minorilor. Au fost abordate, de asemenea, teme privind circumstanţele producerii accidentelor rutiere, factorii favorizanţi ai victimizării şi capcanele mediului online.

Totodată poliţiştii au insistat asupra importanţei protecţiei personale şi asupra felului în care trebuie să acţioneze în anumite situaţii de risc, recomandându-le elevilor să nu încerce să-şi rezolve singuri problemele, pentru că s-ar putea să nu ia decizia corectă!

Este foarte important ca, atunci când consideră că au probleme, elevii să apeleze la consilierul şcolar, la un profesor, la părinţi sau poliţişti!

Sfaturile din partea poliţiei au fost completate de cele ale unui specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş. În cadrul proiectului „Tutunul şi alcoolul sunt tot droguri”, acesta le-a subliniat elevilor aspecte importante legate de consumul de tutun şi alcool, accentuând riscurile pe care şi le asumă minorii care fac astfel de alegeri.

Prin prezentarea unor tematici specifice vârstei lor, prin abordările şi discuţiile purtate au fost generate întrebări ale căror răspunsuri au avut menirea de a-i responsabiliza pe elevi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.