Finanțarea fotbalului sighetean, mărul discordiei între Consiliul Local și Primăria Sighet!

fotbal1Finanțarea fotbalului sighetean, mărul discordiei între Consiliul Local și Primăria Sighet!

 Un puternic scandal politic atât în interiorul PNL Sighet, cât și în interiorul Primăriei și a Consiliului local Sighet s-a resimțit în ultimele două săptămâni, mărul discordiei constituindu-l fotbalul sighetean și finanțarea acestuia, scrie Nicu Iuga, pe sighet247. Deși ardea mocnit, scandalul a ieșit la suprafață odată cu ședința de Consiliu local din 17 iunie, când primarul municipiului, Ovidiu Nemeș, a introdus pe ordinea de zi a ședinței un proiect de hotărâre prin care urma să se acorde asociației „Club sportiv municipal Sighet” o sponsorizare în sumă de 943.200 lei.

Acești bani urmau să asigure funcționarea clubului și a echipei de fotbal pentru anul competițional 2015. Primarul municipiului a cerut Consiliului local Sighet să rectifice pozitiv bugetul local și să acorde peste 9 miliarde de lei pentru echipa locală de fotbal. Proiectul de hotărâre inițiat de către Nemeș a primit aviz negative de legalitate, atât din partea secretarului primăriei, Sorin Rednic, cât și din partea Comisiei juridice a CL – președinte consilier Onița Ivașcu Daniela.
Primarul Ovidiu Nemeș (trimis în judecată de DNA în două dosare penale pentru fapte de corupție) a cerut Consiliului local Sighet să acorde bani pentru fotbal cu încălcarea legii 350 / 2005, lege care reglementează finanțarea cluburilor și asociațiilor sportive în România. Nu de aceeași părere au fost secretarul primăriei, Sorin Rednic și președintele Comisiei juridice a CL Sighet, Onița Ivașcu Daniela.

Împotrivirea secretarului Sorin Rednic și a președintelui Comisiei juridice Onița Ivașcu Daniela l-a înfuriat la culme pe primarul Nemeș, care a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre. În urma scandalului, Onița Ivașcu Daniela și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei juridice a CL Sighet.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.