Firma din România care îţi dă 400.000 de euro CÂND TE DĂ AFARĂ

Dacă va fi adoptată de către acţionari, noua politică de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie a Electrica SA poate duce la apariţia unor şomeri de lux la cerere, cum nu a mai cunoscut România vreodată. Membrii Consiliului de Administraţie vor putea pleca acasă cu sute de mii de euro dacă vor fi înlocuiţi din funcţie. Plăţile compensatorii depind de volumul indemnizaţiilor supuse aprobării, care cresc şi ele, ajungând la sume fabuloase pentru o persoană care are funcţie non-executivă. În plus, dacă schema va fi aprobată în final, Electrica va fi una dintre puţinele companii din lumea civilizată care va plăti clauze de non-concurenţă pentru administratori care au funcţii non-executive, deci nu sunt manageri. Banii pe care îi vor primi pentru prezenţa în CA cei de la Electrica i-ar face invidioşi pe cei care care au astfel de poziţii în companii energetice private din România, mai mari decât Electrica, ca Petrom sau Engie. Precizăm că toate sumele pe care le veţi citi în continuare sunt brute.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Noua politică de remunerare a membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica SA, una dintre principalele societăţi de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din ţară, care este privată, dar cu statul român cel mai mare acţionar, presupune, pe lângă creşterea substanţială a veniturilor membrilor CA, şi compensaţii băneşti colosale în cazul în care aceştia vor fi schimbaţi din funcţie înainte de finalizarea mandatului.

Schimbarea trebuie votată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc în data de 25 aprilie, iar totul stă în pixul ministrului Energiei, Anton Anton, care va decide ce mandat de vot va acorda reprezentanţilor statului în AGA, în condiţiile în care statul deţine 48,78% din capitalul Electrica SA.

Oferte de nerefuzat.Profita de ultimele zile de early booking!!!

Iată acum ce scrie la capitolul “Compensaţie in cazul revocarii nejustificate”.

“În cazul unei revocări nejustificate din funcție, Administratorul va avea dreptul să primească de la Societate o compensatie reprezentând întreaga sumă pe care ar fi primit-o pentru tot parcursul mandatului acestuia dacă nu i-ar fi încetat contractul înainte de termen, dar nu mai puțin de suma echivalentă a 12 remunerații lunare totale ale respectivului Administrator. Pentru evitarea oricarui dubiu, remuneratia totala lunara este constituita din remuneratia lunara fixa, indemnizatia de participare la sedintele Consiliului de Administratie si la cele ale Comitetelor consultative. Administratorul va avea obligatia de a respecta clauza de neconcurenta existenta in contractul de mandat pentru inca 12 luni dupa incetarea acestuia. Plata acestei despăgubiri este efectuată în termen de 30 (treizeci) de zile lucrătoare de la data încetării Contractului de Mandat. Această despăgubire reprezintă singura despăgubire la care are dreptul Administratorul în caz de revocare nejustificată din funcție”

Mai există o prevedere, care se aplică în cazul în care membrul CA îşi pierde această calitate din orice motiv. Deci putem înţelege că, chiar dacă decide el să părăsească funcţia, primeşte la plecare remuneraţia pe un an de zile. Iată ce scrie la acest capitol:

“Indemnizaţie de neconcurenţă

“In cazul incetarii mandatului din orice motiv, Societatea va datora Administratorului o sumă echivalentă cu 12 remunerații lunare totale ale respectivului Administrator din perioada mandatului. Pentru evitarea oricarui dubiu, remuneratia totala lunara este constituita din remuneratia lunara fixa, indemnizatia de participare la sedintele Consiliului de Administratie si la cele ale Comitetelor consultative. Administratorul va avea obligatia de a respecta clauza de neconcurenta existenta in contractul de mandat pentru inca 12 luni dupa incetarea acestuia”

Potrivit unor oameni din business pe care i-am contactat, este neuzual în lume ca o companie să ofere o compensaţie de neconcurenţă celor care pleacă din companie având funcţii neexecutive, acest bonus, care este de fapt o garanţie a companiei că omul nu pleacă la concurenţă, fiind plătit doar directorilor.

Deci reţinem că, în cel mai rău caz pentru el, membrul CA pleacă acasă cu veniturile însumate pe 12 luni, indiferent de motivul plecării.

Aceste venituri sunt uriaşe însă, mai ales că vorbim despre o companie care îşi desfăşoară activitatea într-un cadru reglementat, deci (tarifele de distribuţie sunt reglementate, la fel şi marja de furnizarea şi prteţul final de vânzare al energiei pentru marea majoritate a consumatorilor casnici). În noua formulă, propusă, de remunerare a membrilor CA, ei vor primi o indemnizaţie fixă şi una variabilă. Iată ce scrie la fiecare.

Citeste continuarea pe economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.